מתכון לאורז עשיר עם תמרים ושקדים

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי של קרפור
1 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
1/2 כוס תמרים של קרפור, מגולענים
1/2 כוס שקדים של קרפור
1/2 כפית זעפרן של קרפור

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
בכוס שמים את חוטי זעפרן, מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים ושמים בצד.
משרים את האורז במים במשך כ-30 דקות. חשוב לשתוף ולסנן את האורז כמה פעמים, עד שהמים הניגרים צלולים לחלוטין.
מבשלים את האורז במים רותחים עם מלח (בדומה לבישול פסטה) כ-8 דקות - חצי בישול, מסננים ושמים בצד.
מרכיבים: בסיר עם תחתית עבה יוצקים שמן עד לגובה 1 ס"מ, גוזרים עיגול מנייר אפייה (בקוטר הסיר) ושמים התחתית הסיר.
מפזרים את התמרים והשקדים, חצי מכמות האורז ומהדקים היטב. מוזגים חצי ממי זעפרן.
מוסיפים את יתרת האורז מבלי להדק, יוצרים חורים בעזרת כף עץ לשיחרור האדים.
מכסים את הסיר בנייר אפייה ומכסה ומבשלים על אש גדולה במשך 8 דקות,
מקטינים את הלהבה, יוצקים מעל את יתרת מי הזעפרן, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות.
על מנת חלץ את האורז בקלות, מצננים את תחתית הסיר במי קרח.
הופכים את הסיר למגש, מקשטים עם עוד שקדים קלויים של קרפור. ניתן לפזר גם עשבי תיבול טריים.