מתכון לבטטה בתנור
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
4 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור, טחון טרי
1 כפית פפריקה
1/2כפית קינמון
כמה ענפי טימין טרי (לא חובה)
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור: מתחילים בחימום התנור ל-220 מעלות צלזיוס. הטמפרטורה הגבוהה הזו היא המפתח להשגת הקירמול הרצוי על הבטטות.
מכינים את הבטטות: לאחר קילוף וחיתוך הבטטה, מעבירים אותן לקערת ערבוב גדולה. מצפים אותן עם שמן זית בצורה אחידה. השמן לא רק עוזר לתיבול להיצמד לבטטות, אלא גם משפר את תהליך הקירמול של חלקן החיצוני.
מתבלים את הבטטות: מוסיפים לקערה מלח, פלפל שחור, פפריקה וקינמון. מערבבים הכל יחד עד שהבטטה מצופה באופן אחיד בתבלינים. הפפריקה מוסיפה חמימות וצבע עדינים, בעוד הקינמון מספק שמץ של מתיקות המשלימה את הטעמים הטבעיים של הבטטה.
מסדרים על תבנית אפייה: מניחים את הבטטות המתובלות בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם אתם אוהבים, מפזרים כמה ענפי טימין טרי, למגע ארומטי.
צלייה: מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש וצולים כ-30 דקות, או עד שהבטטות רכות ושחומות, תוך ערבוב תוך כדי הצלייה.
הגישו את הבטטות חמות, ישירות מהתנור. הן משתלבות נהדר עם בשרים צלויים או שלל מנות עיקריות אחרות