הנהלה

מתכונים

מתכון לגאלט תפוחים ושוקולד

תיבת טקסט (תיאור מתכון) גאלט, הגרסה כפרית לטארט שכולם מכירים, בגרסה עם תפוחים, שוקולד וקרם שקדים עשיר. מתכון לאלו שרוצים אתגר טעים במטבח
גאלט
stopwatch
זמן הכנה45 דקות
chef
דרגת קושיקשה
serving
מספר מנות1

לבצק פריך:

150 גרם קמח

90 גרם חמאה קרה

60 גרם אבקת סוכר

1/2 ביצה טרופה קלות

קורט מלח

1 כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית

 

לקרם שקדים:

50 גרם חמאה רכה

50 גרם אבקת שקדים 

50 גרם אבקת סוכר

1/2 ביצה טרופה קלות

5 גרם קורנפלור

50 גרם שוקולד מריר לאפייה של קרפור

10 גרם רום

1/4 כפית קינמון של קרפור

 

לתפוחים:

4 תפוחי גרני סמיט

1/2 לימון

1 ביצה טרופה להברשה

סוכר לבן לפיזור

 

להגשה:

אבקת סוכר

 

גאלט

אופן ההכנה


אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
בקערת מעבד מזון מניחים חמאה, קמח מלח ואבקת סוכר ומעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצים ומחית וניל ומעבדים בעזרת 2-3 פולסים עד להטמעה.
מוציאים את הבצק ומאחדים אותו בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לחצי שעה לפחות.

הכנת קרם השקדים:
ממיסים את השוקולד המריר בפולסים במיקרוגל או על באן מרי.
בקערה שמים חמאה רכה, סוכר, קורנפלור, אבקת שקדים וקינמון ובעזרת מרית מחברים לתערובת אחידה. בהדרגה מוסיפים את הנוזלים ביצה, רום ומאחדים שוב.
מקפלים לתוך התערובת את השוקולד המומס.
מעבירים לצינון במקרר.

הרכבת הגאלט:
פורסים את התפוחים לפרוסות שוות ובוזקים עליהם מיץ מחצי לימון.
מרדדים הבצק המצונן על נייר אפייה לצורת עיגול בעובי 4-5 מ"מ 
מורחים את קרם השקדים על הבצק ומשאירים שוליים נקיים, בערך כ-3 ס"מ.
מסדרים תפוחים על הקרם.
מקפלים פנימה את שולי הבצק.
מורחים את שולי הבצק בביצה ומפזרים סוכר בנדיבות.
מכניסים את הגאלט למקפיא למשך 10 דקות ובמקביל מחממים תנור ל-190 מעלות (טורבו).
מעבירים את הגאלט אל התנור ישר מהמקפיא. אופים בתחתית התנור למשך 15 דקות לאחר מכן מעבירים למרכז התנור ל-15 דקות נוספות עד שהבצק זהוב ויפה.
לפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר על הגאלט. בתיאבון!

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים