מתכון לגליליות זוקיני

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמצרכים:
-3-4 זוקיני/קישואים (יחסית רחבים) פרוסים לרצועות דקות
-כף שמן זית קרפור
למילוי גבינות:
-250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-50 גרם גבינה בולגרית/פטה 5%
-חצי כפית אגוז מוסקט קרפור
לרוטב עגבניות איטלקי:
-350 גרם (חצי צנצנת) רסק עגבניות אורגנית קרפור
-כף סילאן
-2 שיני שום כתושות
-כף שמן זית קרפור
-כפית תבלין אורגנו, כפית שבבי בצל, חצי כפית פפריקה מתוקה קרפור
-מלח וצילי גרוס לפי הטעם
*מעל הכל אפשר לפזר מוצרלה/פרמז׳ן

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל190 מעלות
2. פורסים את הזוקיני לאורך לפרוסות דקות (בערך חצי ס״מ), משמנים אותם עם מעט שמן זית ואופים כ15 דקות שהם יתרככו ויהיו נוחים לגלגול
3. בנתיים נכין את הרוטב עגבניות שלנו ואת תערובת הגבינות
4. שופכים את רוטב העגבניות לתבנית עגולה 22X24 או תבנית אחרת בגודל מתאים שכל החלק התחתון יהיה מכוסה ברוטב
5. עכשיו למילוי הזוקיני- מניחים בתחתית כל זוקיני כפית ממילוי הגבינות ומגלגלים מלמטה למעלה לגליל קטן
6. מניחים את גלילי הזוקיני בתבנית עם הרוטב
7. בשלב הזה אפשר לפזר מעל גבינה כלשהיא
8. מכניסים לתנור ל30-40 דקות עד שהרוטב מתחיל לבעבע והחלק העליון מזהיב
מגישים חםםם