הנהלה

מתכונים

מתכון לחלה מתוקה מושלמת במילוי ריבת תות

חלה אוורירית ורכה עם מתיקות עדינה שפשוט קשה להפסיק לאכול! מתכון מנצח לחלה מתוקה עם בצק קל לעבודה לעבודה והטעם של החלה פשוט משגע! תהנו!
חלה מתוקה
stopwatch
זמן הכנה30 דקות/150 דקות כולל התפחה ואפייה
chef
דרגת קושיבינוני
serving
מספר מנות1

מרכיבים:

500 גרם קמח לבן

1 כף שמרים

60 גרם סוכר

1/2 כף מלח

1/4 כוס שמן (50 גרם)

1 ביצה 

1 כוס מים (300 מ״ל)

4 כפות ריבת תות של קרפור (+ 2 כפות נוספות להברשה לאחר האפייה)

 

להברשה לפני האפייה:

1 ביצה טרופה

שומשום

חלה מתוקה

אופן ההכנה

אופן הכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש על מהירות בינונית למשך 10 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש

2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים למשך שעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח

3. אחרי שהבצק תפח, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים למלבן ארוך

4. מורחים בכל מלבן כף של ריבת תות ומגלגלים לאורכו ליצירת גליל ארוך

5. קולעים את החלה לצורה עגולה (בהתאם לסרטון המצורף למתכון)

6. מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות עד שהחלה שחומה

7. מחממים 2 כפות ריבת תות עם 2 כפות מים לרתיחה ומברישים מהסירופ על החלות החמות.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים