מתכון לחלה מתוקה מושלמת במילוי ריבת תות

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים
60 גרם סוכר
1/2 כף מלח
1/4 כוס שמן (50 גרם)
1 ביצה
1 כוס מים (300 מ״ל)
4 כפות ריבת תות של קרפור (+ 2 כפות נוספות להברשה לאחר האפייה)
להברשה לפני האפייה:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש על מהירות בינונית למשך 10 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש
2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים למשך שעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח
3. אחרי שהבצק תפח, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים למלבן ארוך
4. מורחים בכל מלבן כף של ריבת תות ומגלגלים לאורכו ליצירת גליל ארוך
5. קולעים את החלה לצורה עגולה (בהתאם לסרטון המצורף למתכון)
6. מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות עד שהחלה שחומה
7. מחממים 2 כפות ריבת תות עם 2 כפות מים לרתיחה ומברישים מהסירופ על החלות החמות.