מתכון לסלט כרוב לבן
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים: (עבור 4-6 סועדים)
1 כרוב לבן בינוני, מגורר דק
1/2 כוס חומץ תפוחים
מיץ לימון מ-2 לימונים
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות דבש או סוכר חום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
תוספות אופציונליות: 2 גזרים בינוניים, מגוררים, 1/4 כוס שקדים או גרעיני חמנייה קלויים, 1 תפוח פרוס דק.
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את הכרוב הלבן המגורר (דק או עבה, בהתאם להעדפה שלכם. אנחנו מעדיפים כמה שיותר דק). אם אתם רוצים גם גזר, זה השלב להוסיף אותו (באותו גודל). מערבבים היטב.
בקערה יותר קטנה, טורפים יחד את החומץ (אפשר גם חוץ אחר, ולא תפוחים), שמן הזית, הדבש (או הסוכר), המלח והפלפל השחור עד לקבלת תערובת אחידה. הרוטב הזה מוסיף לסלט את כל הטעם שלו – וזה הרבה מאוד טעם!
יוצקים את הרוטב על תערובת הכרוב (והגזר אם הוספתם), ומערבבים היטב כדי להבטיח שהכל מכוסה בצורה אחידה.
אם אתם רוצים, אפשר להוסיף שקדים קלויים קצוצים או גרעיני חמנייה לקבלת קראנץ' אגוזי, ו/או תפוח דק פרוס לניגודיות מתוקה ופריכה.
מניחים לסלט "לשבת" לפחות 30 דקות לפני שמגישים אותו. תקופת המנוחה מאפשרת לטעמים להתמזג ולכרוב להתרכך מעט, מה שמשפר את המרקם הכללי של הסלט.
מערבבים את הסלט פעם נוספת לפני ההגשה, מתקנים תיבול במלח ופלפל במידת הצורך.