מתכון ללביבות תפוחי אדמה צרפתיות

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
100 גרם חמאה
50 מ׳׳ל שמן קנולה
אורגנו מיובש של קרפור
פלפל שחור טחון של קרפור
מלח לפי הטעם
להגשה: קרם פרש ועשבי תיבול טריים

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. קולפים, שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. מגררים את תפוחי האדמה בעזרת מנדולינה (רצוי) או באמצעות דיסק הגירור במעבד המזון.
אין לשטוף את תפוחי האדמה המגוררים, אלא לייבש אותם על נייר סופג. מתבלים ומערבבים במזלג.
2. מחממים על מחבת עם תחתית עבה חמאה ושמן יחד.
3. מניחים כמות מספקת של תפוחי אדמה במחבת, מפזרים את תפוחי האדמה המגוררים במחבת באופן שווה ומהדקים היטב.
4. כשתפוחי האדמה מתחילים להשחים מצד אחד, מרימים בעדינות והופכים כמו פנקייק. מוסיפים מעט חמאה במידת הצורך כדי להשחים את הצד השני.
5. זמן הטיגון הוא 8 דקות לכל צד. תחילה על אש גבוהה לצריבה וקבלת הצבע ולאחר מכן על אש נמוכה יותר לבישול יסודי.
6. מגישים עם קרם פרש ועשבי תיבול טריים