הנהלה

מתכונים

מתכון ללחמניות גבינה

לחמניות גבינה טעימות בפני עצמן, עם ממרחים ומילויים, בתור מתאבן או אפילו כחטיף קטן בין הארוחות. קשה לעמוד בפני השילוב של בצק רך ונימוח וגבינה מותכת.
לחמניות גבינה
stopwatch
זמן הכנה90 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות12

לבצק:

  • 500 גרם קמח רגיל

  • 7 גרם שמרים אינסטנט

  • 1 כפית סוכר

  • 1 כפית מלח

  • 300 מ"ל מים חמימים

  • 50 מ"ל שמן זית

למילוי:

  • 200 גרם גבינת צ'דר מגוררת

  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

  • 2 כפות עירית טרייה, קצוצה

  • 1 כפית אבקת שום

  • מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה

  • 1 כף שומשום (לא חובה)

לחמניות גבינה

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח.

  • מוסיפים את המים החמים ושמן הזית לחומרים היבשים, ומערבבים עד שנוצר בצק.

  • לשים את הבצק על משטח מקומח כ-10 דקות, עד שנוצר מרקם חלק ואלסטי.

  • מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד להכפלת נפח הבצק.

הכנת המילוי:

  • מערבבים בקערה את הגבינות.

  • מוסיפים עירית, שום, מלח, והפלפל ומערבבים היטב.

הרכבת הלחמניות:

  • מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

  • מחוררים את הבצק התפוח ומרדדים על משטח מקומח למלבן, בעובי של כ-1 ס"מ.

  • מפזרים את תערובת הגבינות באופן שווה על הבצק.

  • מגלגלים את הבצק בחוזקה מצד אחד לצד השני, ליצירת צורה כמו בול עץ.

  • חותכים את "בול העץ" ל-12 פרוסות שוות ומניחים אותן על תבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה.

  • מברישים את החלק העליון של הלחמניות בביצה, ומפזרים שומשום אם רוצים.

  • אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה ומבעבעת.

  • מניחים ללחמניות להתקרר מעט לפני ההגשה.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים