הנהלה

מתכונים

מתכון למרק בצל צרפתי עם טוסטוני בגט לחורף

מרק בצל צרפתי קלאסי, שכיף לאכול עם טוסטים של באגט וגבינה מותכת. הכנת המרק אמנם דורשת מעט שמן בבישול האיטי של הבצל, אבל תגלו שההשקעה שווה את התוצאה!
מרק בצל
stopwatch
זמן הכנה120 דקות
chef
דרגת קושיבינוני
serving
מספר מנות5

מרכיבים:

60 גרם חמאה

4 בצלים לבנים, פרוסים דק

3 בצלים סגולים, פרוסים דק

3 כפות (30 גרם) קמח 

כוס ו1/2 יין לבן

פלפל שחור טחון של קרפור

מלח

אגוז מוסקט טחון של קרפור

כף סוכר

3 ענפי טימין טרי

ליטר ו1/2 ציר ירקות

בגט טרי של קרפור

100 גרם גבינת גרוייר / גאודה

 

מרק בצל 2

אופן ההכנה

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול, ממיסים את החמאה על להבה נמוכה-בינונית ומוסיפים את הבצלים. 

  2. מבשלים את הבצלים למשך ארבעים דקות - שעה, עד שהבצלים הופכים לשחומים מאוד. אם הם מתחילים להחרך, צריך להוריד את החום - המטרה היא להגיע להשחמה עמוקה, וזה לוקח זמן. יש לערבב כל כמה דקות.

  3.  כשהבצלים שחומים מאוד, מזיזים אותם לדפנות הסיר, ומניחים באמצע  את הקמח. קולים אותו תוך כדי ערבוב למשך שתי דקות, ולאחר מכן מערבבים אותו עם הבצלים. 

  4. מוסיפים את היין, פלפל שחור, מלח, אגוז המוסקט והסוכר. מערבבים מעט, מוסיפים את הטימין וציר הירקות ומערבבים.

  5. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך ארבעים דקות נוספות.

  6. לפני ההגשה פורסים את הבגטים באלכסון לפרוסות עבות, מפזרים מעל גבינה מגוררת ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהגבינה מזהיבה.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים