מתכון לספגטי ברוטב בולונז

המרכיבים
לרכישת המצרכים
מרכיבים:
רבע כוס שמן זית של קרפור
2 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
2 גזר קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום, פרוס דק
600 גרם בשר בקר טחון (לגרסה צמחונית/טבעונית, ניתן להשתמש בתחליף לבשר טחון מהצומח)
2 כפות רכז עגבניות של קרפור
2 פחיות עגבניות מרוסקות של קרפור
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור של קרפור
ספגטי של קרפור

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
בסיר גדול, מחממים כרבע כוס שמן זית ומוסיפים את הסלרי, הגזר והבצל. מבשלים במשך כמה דקות עד שהבצל הופך לשקוף, ומערבבים מפעם לפעם.
מוסיפים את שיני השום ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך שלוש דקות נוספות.
מוסיפים את הבשר (או תחליף הבשר) ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות. מבשלים אותו עד שהוא משנה צבע לאפרפר וכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את רכז העגבניות, העגבניות המרוסקות, הסוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים כ-40-50 דקות, או עד שהרוטב מצטמצם.
מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן, מסננים ומגישים יחד עם הרוטב.