הנהלה

מתכונים

מתכון לספגטי ברוטב בולונז

ארוחת הצהריים המושלמת: מתכון קלאסי לרוטב בולונז עשיר (שיעבוד מצוין גם עם תחליף בשר). הרוטב עשיר בירקות ויכול לשמש כפתרון מצוין להורים שרוצים לגוון את ארוחות הצהריים של הילדים, ולעודד אותם לאכול ירקות בשגרה
בולונז
stopwatch
זמן הכנה30 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות5

 

מרכיבים:

רבע כוס שמן זית של קרפור

2 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות קטנות

2 גזר קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות

5 שיני שום, פרוס דק

600 גרם בשר בקר טחון (לגרסה צמחונית/טבעונית, ניתן להשתמש בתחליף לבשר טחון מהצומח)

2 כפות רכז עגבניות של קרפור

2 פחיות עגבניות מרוסקות של קרפור

כפית סוכר

מלח

פלפל שחור של קרפור

ספגטי של קרפור

 

בולונז הכנה

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול, מחממים כרבע כוס שמן זית ומוסיפים את הסלרי, הגזר והבצל. מבשלים במשך כמה דקות עד שהבצל הופך לשקוף, ומערבבים מפעם לפעם. 

  2. מוסיפים את שיני השום ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך שלוש דקות נוספות. 

  3. מוסיפים את הבשר (או תחליף הבשר) ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות. מבשלים אותו עד שהוא משנה צבע לאפרפר וכל הנוזלים מתאדים. 

  4. מוסיפים את רכז העגבניות, העגבניות המרוסקות, הסוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. 

  5. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים כ-40-50 דקות, או עד שהרוטב מצטמצם.

  6. מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן, מסננים ומגישים יחד עם הרוטב.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים