מתכון ללזניה חלבית מהירה

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
בקבוק מחית עגבניות של קרפור
3/4 כוס שמנת להקצפה 38% שומן (אפשר גם שמנת לבישול)
3 שיני שום כתושות
פלפל שחור של קרפור
מלח
300 מוצרלה, מגוררת
150 גרם פרמזן, מגורר
חופן בזיליקום, קצוץ גס
חבילת עלי לזניה

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
בקערה בינונית טורפים את מחית העגבניות, השמנת והשום. מתבלים במעט מלח (קצת פחות ממה שנראה לכם, גם הפרמזן מוסיף מליחות).
בתבנית הלזניה משטחים שכבה דקה של רוטב. כעת מתחילים בבניית השכבות - שכבה של עלי לזניה, שכבה של רוטב, מעט בזיליקום ושכבת גבינות. ממשיכים לבנות את השכבות באותו הסדר, כאשר מסיימים בשכבת הגבינות.
אופים כ-45-55 דקות, עד שהגבינות מזהיבות ועלי הלזניה רכים (אפשר לבדוק ע"י נעיצת סכין).