מתכון למג׳דרה

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
רבע כוס שמן זית של קרפור
2 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות דקות
כוס עדשים שחורות
כוס אורז בסמטי של קרפור
כפית כמון שטוחה של קרפור
חצי כפית פלפל שחור של קרפור
מלח

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, ומטגנים את הבצלים במשך עשרים דקות על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מערבבים היטב ומניחים בצד.
שוטפים היטב את העדשים ומסננים.
בסיר בינוני מרתיחים 3 ו-3/4 כוסות מים ומוסיפים את העדשים.
מבשלים על להבה בינונית כעשר דקות, עד שהעדשים רכות, אך עדיין מעט נגיסות ולא מתפרקות. בינתיים שוטפים ומסננים את כוס האורז.
מוסיפים את האורז לסיר העדשים יחד עם הבצל המטוגן, הכמון, הפלפל ומלח לפי הטעם. מומלץ לטעום את המים של העדשים כדי לוודא שהם מספיק מלוחים.
מבשלים במשך עשר דקות, עד שכל המים נספגים והאורז מוכן.