הנהלה

מתכונים

מתכון למג׳דרה

קל, טעים ומשדרג את התפריט היומי: אין ארוחה כיפית יותר ממגד'רה מלאה בבצל מטוגן, שאוכלים עם המון טחינה וסלט ליד. המתכון הזה קל במיוחד להכנה, והסוד האמיתי כאן הוא הרבה בצל מטוגן
מג'דרה
stopwatch
זמן הכנה30 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

מרכיבים:

רבע כוס שמן זית של קרפור

2 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות דקות

כוס עדשים שחורות

כוס אורז בסמטי של קרפור

כפית כמון שטוחה של קרפור

חצי כפית פלפל שחור של קרפור

מלח

 

מג'דרה מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, ומטגנים את הבצלים במשך עשרים דקות על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מערבבים היטב ומניחים בצד.

  2. שוטפים היטב את העדשים ומסננים.

  3. בסיר בינוני מרתיחים 3 ו-3/4 כוסות מים ומוסיפים את העדשים. 

  4. מבשלים על להבה בינונית כעשר דקות, עד שהעדשים רכות, אך עדיין מעט נגיסות ולא מתפרקות. בינתיים שוטפים ומסננים את כוס האורז. 

  5. מוסיפים את האורז לסיר העדשים יחד עם הבצל המטוגן, הכמון, הפלפל ומלח לפי הטעם. מומלץ לטעום את המים של העדשים כדי לוודא שהם מספיק מלוחים.

  6. מבשלים במשך עשר דקות, עד שכל המים נספגים והאורז מוכן.

 

 

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים