הנהלה

מתכונים

מתכון לעוף ברוטב חרדל ובצלים

כרעי עוף ברוטב חרדל צרפתי ובצלים שיהפוך כל ארוחה - לחגיגה! בואו להכניס טעמים צרפתיים קלאסיים ישירות למטבח בקלות
עוף
stopwatch
זמן הכנה45 דקות
chef
דרגת קושיבינוני
serving
מספר מנות4

מרכיבים:

3-4 כרעיים 

100 גרם חרדל גרגירים של קרפור 

2 כפות שמן זית 

2 בצלים לבנים פרוסים דק

1 בצל שאלוט פרוס דק

2 כפות מיונז

1 כוס יין לבן יבש

1 כוס ציר עוף

עלה דפנה

2 גבעולי טימין טרי

מלח ופלפל לפי הטעם

לקישוט: פטרוזיליה קצוצה

עוף

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום 180 מעלות (טורבו).

  2. ממליחים ומפלפלים את העוף מכל הצדדים ולאחר מכן מצפים בחרדל.

  3. מחממים סיר סוטאז' על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים שמן זית.

  4. מניחים את העוף עם העור כלפי מטה. נותנים לעוף להשחים מצד אחד עד שהחרדל כמעט נשרף, ואז הופכים ומשחימים את הצד השני (אם חלק מהחרדל המושחם נדבק למחבת וירד מהעוף - זה בסדר. תוכלו לגרד אותו מאוחר יותר לאחר הוספת הנוזלים.)

  5. מעבירים את העוף לצלחת ומניחים בצד.

  6. מוסיפים לסיר את הבצלים ומטגנים עד שהם רכים וזהובים.

  7. מוסיפים לסיר את היין הלבן, השתמשו במרית כדי לגרד את החרדל מתחתית הסיר. מביאים את היין לרתיחה עד שריח האלכוהול התנדף.

  8. מוסיפים את ציר העוף, הטימין ועלה הדפנה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

  9. מכבים את האש, מוסיפים את המיונז ומערבבים לאיחוד. 

  10. מחזירים את העוף לסיר יחד עם כל המיצים שהצטברו בצלחת.

  11. מכסים את הסיר עם נייר אפייה ונייר אלומיניום, מכניסים לתנור ואופים במשך 40-50 דקות - עד שהעוף נופל בקלות מהעצם כשדוחפים אותו במזלג.

  12. לפני ההגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל. בתיאבון!

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים