הנהלה

מתכונים

קרולר - הדונאט הצרפתי

הגרסה הצרפתית לדונאטס שכולם אוהבים: בצק רבוך צרפתי ומתקתק עם ציפוי שוקולדי שיהפכו את הדלקת הנרות שלכם בחנוכה לבלתי נשכחת
קרולר
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיקשה
serving
מספר מנות25

לבצק:

1/2  כוס (115 מ"ל) חלב מלא

 1/2 כוס (115 מ"ל) מים

 1/2כוס (115 גרם) חמאה

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 כוס (140 גרם) קמח

4 ביצים גדולות, טמפרטורת החדר

גרידה מלימון אחד

 

לטיגון:

6 כוסות שמן צמחי

 

לזיגוג:

שוקולד מריר לאפייה של קרפור

שוקולד לבן לאפייה של קרפור

 

 

קרולר

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

 

1.    מכינים בצק רבוך: בסיר גדול מביאים לרתיחה את החלב, המים, החמאה, הסוכר והמלח. מכבים את האש,

       מוסיפים את הקמח בבת אחת ומתחילים לערבב במרץ.

2.    מדליקים את האש שוב, מחממים את המסה תוך ערבוב מתמיד במשך 2-3 דקות על אש בינונית.

3.    מעבירים את הבצק לתוך קערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מנת לקרר את המסה.

4.    לאחר כ-15 דקות, לאחר שהבצק התקרר מעט, מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחת,

       כאשר מוסיפים ביצה נוספת רק אחרי הקודמת נטמעה לגמרי לתוך הבצק.

5.    מוסיפים את גרידת הלימון.

6.    מעבירים לתוך שק זילוף ומצננים לפחות שעה במקרר.

7.    בעוד הבצק מתקרר, חותכים נייר אפייה לריבועים קטנים.

8.    מזלפים עיגול בצק על גבי נייר האפייה.

9.    בסיר גדול, מחממים שמן לטיגון ל 180 מעלות.

10. מניחים ריבוע נייר אפייה עם בצק על כף מחוררת ומורידים אותו לאט ובזהירות לתוך השמן.

11. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. ומצננים.

13. ממיסים במיקרוגל את השוקולדים. טובלים את הקרולר בתוך השוקולד ומניחים בצד להתקרר. מגישים.

 

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים