הנהלה

מתכונים

מתכון לקרוקט תפוחי אדמה ופטריות

קלאסיקה צרפתית שתמיד תתאים גם לחנוכה! קרוקטים פריכים עם פטריות שמפיניון שמכינים בקלילות וישדרגו לכם את הדלקת הנרות
קרוקט
stopwatch
זמן הכנה30 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

מרכיבים:

750 גרם תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים (אפשר להשתמש בפירה שנשאר מאתמול)

20 גרם תחליף חמאה טבעוני

100 גרם פטריות של קרפור, קצוצות דק

1 בצל, קצוץ דק

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות קמח

1 כף פטרוזיליה קצוצה

לציפוי הקרוקטים:

1/2 כוס מי בישול מתפוחי אדמה

2 כפות קורנפלור

פירורי לחם

לטיגון: שמן עמוק

 

קרוקט

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

1.   מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה.

2.   במחבת, על אש נמוכה, מטגנים את הפטריות במשך כדקה, מוסיפים תחליף חמאה ובצל ומשחימים במשך 5 דקות.

3.   מוסיפים לפירה את תערובת הבצל והפטריות, קמח, כף פטרוזיליה, מלח ופלפל.

4.   יוצרים קרוקטים, מצפים אותם בקורנפלור ואז טובלים במי הבישול של תפוחי האדמה ומצפים בפירורי לחם.

5.   בסיר גדול מחממים שמן לטיגון. מטגנים את הקרוקטים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג. מגישים חם.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים