מתכון לקרוקט תפוחי אדמה ופטריות

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
750 גרם תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים (אפשר להשתמש בפירה שנשאר מאתמול)
20 גרם תחליף חמאה טבעוני
100 גרם פטריות של קרפור, קצוצות דק
1 בצל, קצוץ דק
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות קמח
1 כף פטרוזיליה קצוצה
לציפוי הקרוקטים:
1/2 כוס מי בישול מתפוחי אדמה
2 כפות קורנפלור
פירורי לחם
לטיגון: שמן עמוק

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה.
2. במחבת, על אש נמוכה, מטגנים את הפטריות במשך כדקה, מוסיפים תחליף חמאה ובצל ומשחימים במשך 5 דקות.
3. מוסיפים לפירה את תערובת הבצל והפטריות, קמח, כף פטרוזיליה, מלח ופלפל.
4. יוצרים קרוקטים, מצפים אותם בקורנפלור ואז טובלים במי הבישול של תפוחי האדמה ומצפים בפירורי לחם.
5. בסיר גדול מחממים שמן לטיגון. מטגנים את הקרוקטים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג. מגישים חם.