מתכון לרטטוי

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
1 בצל לבן
1 זוקיני ירוק
1 קישוא צהוב
3 עגבניות
1 חציל
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 קופסה מחית עגבניות של קרפור
2 שיני שום כתושות
1 גבעול בזיליקום טרי קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל והפלפלים לקוביות קטנות בגודל 1/1 ס"מ.
פורסים זוקיני ירוק, קישוא צהוב, חציל, ועגבניות לעיגולים בעובי 2-3 מ"מ.
מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית ומטגנית את הבצל. כעבור 2 דקות מוסיפים את השום הכתוש.
מוסיפים למחבת את הפלפלים ומטגנים למשך 3-5 דקות לספיגת טעמים.
מוסיפים את מחית העגבניות, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים מספר דקות נוספות.
מכבים את האש, מוסיפים בזיליקום ומערבבים
בתחתית התבנית מניחים את הרוטב ומעליו מסדרים את הירקות הפרוסים. מומלץ לשמור על סדר הנחת הירקות על מנת לקבל את הנראות המוכרת של המנה.
בוזקים מעל הירקות מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 45 דקות. בתיאבון!