הנהלה

מתכונים

מתכון לסופגניות צרפתיות בצורה מרובעת עם מילוי של קונפיטורת תות

קלאסיקה צרפתית: סופגניות מרובעות אווריריות וטעימות במיוחד עם מילוי של קונפיטורת תות שישדרגו לכם את חג החנוכה הקרוב
סופגניות בנייה
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיבינוני
serving
מספר מנות30

לבצק:

3 וחצי (500 גרם) כוסות קמח מנופה

1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרים

2 ביצים L

1 כפית מלח

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל

כף רום

חבילה קטנה (100 גרם) חמאה רכה

1/2 כוס (125 מ"ל) חלב 

לטיגון: שמן עמוק

למילוי: ריבת תות של קרפור

לקישוט: אבקת סוכר

 

 

סופגניות בנייה

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מעבירים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק פרט לחמאה ומעבדים עם וו לישה.

  2. לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של קוביות החמאה.

  3. לשים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.

  4. יוצרים בקערה כדור מקומח, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה. 

  5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לריבוע דק וחותכים לריבועים קטנים.

  6. מניחים עם מרווחים על נייר אפייה משומן.

  7. מכסים במגבת ומתפיחים כ-40 דקות עד הכפלת הנפח.

  8. מחממים שמן בסיר (C°175), מרימים את הסופגנייה בעזרת מרית שטוחה משומנת ומחליקים בעדינות לתוך השמן החם ומטגנים דקה מכל צד עד להזהבה. מצננים על נייר סופג.

  9. ממלאים בריבה ומפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים