מתכון לסופגניות בצורת מעוין
המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
2 כוסות (300 גרם) קמח לבן
1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרים
קורט מלח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה רכה
1 כף מים קרים
2 ביצים גודל L
לטיגון: שמן עמוק
לרוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב ״קרפור״
100 מ׳׳ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מעבירים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק פרט לחמאה ומעבדים עם וו לישה.
לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של קוביות החמאה.
לשים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
יוצרים בקערה כדור מקומח, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים.
על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ ובעזרת גלגלת חותכים פסים אלכסוניים כדי לייצר צורת מעוינים. במרכז כל מעוין מייצרים חתך קטן.
מכסים במגבת ומתפיחים כ-10 דקות עד הכפלת הנפח.
מחממים שמן בסיר (לפחות 2 ס"מ עומק) מרימים את המעוין בעזרת כף שטוחה ומחליקים בעדינות את הקודקוד אל תוך החיתוך במרכזו.
מעבירים את המעוינים בעדינות לתוך השמן החם ומטגנים דקה מכל צד עד להזהבה.
מצננים על נייר סופג, מניחים במגש ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר.
רוטב השוקולד: מניחים את השמנת המתוקה והשוקולד בקערת המתאימה למיקרוגל. מכניסים למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה ביותר למשך חצי דקה. מוציאים ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק. מגישים את הרוטב לצד הסופגניות.