הנהלה

מתכונים

מתכון לסלט ארטישוק

סלט ארטישוק הוא מאכל מרענן שמדגיש את הטעם והמרקם הייחודיים של ארטישוק. זו מנה (או תוספת) ים תיכונית קלאסית, מושלמת לכל אירוע.
סלט ארטישוק
stopwatch
זמן הכנה30 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

רכיבים לסלט:

  • 450 גרם לבבות ארטישוק כבושים, מסוננים וחצויים

  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות

  • 1/2 כוס פלפלים אדומים קלויים, פרוסים

  • 1/4 בצל אדום, פרוס דק

  • 1/4 כוס זיתים שחורים, חצויים

  • חופן עלי ארוגולה

  • 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה)

  • פטרוזיליה טרייה או בזיליקום טרי, לקישוט

רכיבים לרוטב:

  • 60 מ"ל שמן זית כתית מעולה

  • 2 כפות חומץ יין אדום

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1 שן שום, קצוצה

  • 1 כפית אורגנו מיובש

  • מלח ופלפל לפי הטעם

סלט ארטישוק

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

בקערת ערבוב קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, חומץ יין אדום, מיץ לימון, שום טחון, אורגנו מיובש, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.

מכינים את הסלט:

לאחר שחותכים את כל הירקות שהצענו (או אחרים שאתם אוהבים) בגודל אחיד או על פי העדפה, משלבים את כולם יחד בקערת סלט גדולה. כאמור, אנו מציעים לשים לבבות ארטישוק, עגבניות שאי, פלפלים אדומים קלויים, בצל אדום, זיתים שחורים וארוגולה.

מרכיבים את הסלט:

מזליפים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים בצורה אחידה. מלמעלה, מפזרים את עשבי התיבול הטריים וגבינת פטה (אם רוצים). מגישים מיד כדי ליהנות מטריות הסלט.

סלט הארטישוק הזה מהיר להכנה ומושלם כארוחה מזינה או בתור תוספת טעימה. תיהנו מתערובת המרקמים והטעמים שהמתכון המענג הזה מציע, ומהתכונות הבריאות של החלק המרכזי בסלט – הארטישוק.

מנות נוספות שניתן להכין עם ארטישוק הן ארטישוק ממולא בגבינות ושום, פסטה עם ארטישוק, פיצה עם ארטישוק, מטבל ארטישוק ושמנת, מרק ארטישוק, וריזוטו עם ארטישוק ופטריות.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים