מתכון לסלט פפאיה
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים לסלט:
500 גרם פפאיה ירוקה, קלופה ומגורדת
100 גרם עגבניות שרי, חצויות
100 גרם שעועית ירוקה, חתוכה לגודל של 2 ס"מ
3 כפות בוטנים קלויים, מרוסקים (לא חובה)
עלי כוסברה ונענע טריים, לקישוט
רכיבים לרוטב:
2 כפות רוטב דגים
2 כפות מיץ ליים
1 כף סוכר דקלים (או סוכר חום)
1 כף מחית תמרינדי
2 שיני שום, קצוצות
2-3 פלפל צ'ילי, קצוץ דק (אפשר גם פחות, לפי הטעם)
1 כף מים
אופן ההכנה
מכינים את הפפאיה הירוקה:
קולפים את הפפאיה וגורסים אותה לרצועות דקות בעזרת קולפן או פומפיה. מניחים את הפפאיה המגוררת בקערה גדולה.
מערבבים את הסלט:
מוסיפים לקערה את עגבניות השרי והשעועית הירוקה.
מכינים את הרוטב:
בקערה קטנה, טורפים יחד את רוטב הדגים, מיץ הליים, סוכר הדקלים, מחית התמרינדי, השום הטחון, הצ'ילי והמים. ממשיכים לערבב היטב, עד שהסוכר נמס.
משלבים את הסלט והרוטב:
יוצקים את הרוטב על מרכיבי הסלט. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה ועד שהפפאיה ושאר הירקות מצופים ברוטב. מקשטים בבוטנים מרוסקים ובעלי כוסברה ונענע טריים, ומגישים מיד כדי ליהנות מהמרקם הטרי והפריך ומהטעמים התוססים.