הנהלה

מתכונים

מתכון לסלט פפאיה

סלט פפאיה, המכונה "סום טאם" במטבח התאילנדי, הוא מנה תוססת ומרעננת שמאזנת מגוון טעמים: מתוק, חריף, חמוץ ומלוח. הסלט הזה מהווה מרכיב עיקרי באוכל רחוב תאילנדי וגם מאכל פופולרי במדינות רבות בדרום מזרח אסיה. פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, והיא מספקת מרקם פריך שסופג את הרוטב המעט החריף, שהופך כל ביס לפרץ של טעם.
סלט פפאיה
stopwatch
זמן הכנה15 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

רכיבים לסלט:

  • 500 גרם פפאיה ירוקה, קלופה ומגורדת

  • 100 גרם עגבניות שרי, חצויות

  • 100 גרם שעועית ירוקה, חתוכה לגודל של 2 ס"מ

  • 3 כפות בוטנים קלויים, מרוסקים (לא חובה)

  • עלי כוסברה ונענע טריים, לקישוט

רכיבים לרוטב:

  • 2 כפות רוטב דגים

  • 2 כפות מיץ ליים

  • 1 כף סוכר דקלים (או סוכר חום)

  • 1 כף מחית תמרינדי

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • 2-3 פלפל צ'ילי, קצוץ דק (אפשר גם פחות, לפי הטעם)

  • 1 כף מים

סלט פפאיה

אופן ההכנה

מכינים את הפפאיה הירוקה:

קולפים את הפפאיה וגורסים אותה לרצועות דקות בעזרת קולפן  או פומפיה. מניחים את הפפאיה המגוררת בקערה גדולה.

מערבבים את הסלט:

מוסיפים לקערה את עגבניות השרי והשעועית הירוקה. 

מכינים את הרוטב:

בקערה קטנה, טורפים יחד את רוטב הדגים, מיץ הליים, סוכר הדקלים, מחית התמרינדי, השום הטחון, הצ'ילי והמים. ממשיכים לערבב היטב, עד שהסוכר נמס.

משלבים את הסלט והרוטב:

יוצקים את הרוטב על מרכיבי הסלט. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה ועד שהפפאיה ושאר הירקות מצופים ברוטב. מקשטים בבוטנים מרוסקים ובעלי כוסברה ונענע טריים, ומגישים מיד כדי ליהנות מהמרקם הטרי והפריך ומהטעמים התוססים.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים