מתכון לסלמון בתנור
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
פילה סלמון, 4 נתכים (כ-150 גרם כל אחד). עדיף שיהיו טריים, אך גם קפואים (ומופשרים) זה בסדר.
2 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם
1 לימון פרוס דק
כמה ענפים של שמיר טרי
2 שיני שום, קצוץ
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
תהליך הכנה:
מחממים את התנור: מתחילים בחימום מראש של התנור ל-200 מעלות צלזיוס. כך, כאשר תסיימו לתבל את הדג, התנור יהיה מספיק חם כדי לבשל את הסלמון בצורה אחידה ומהירה.
מכינים את הסלמון: שוטפים את נתחי פילה הסלמון במים קרים ומייבשים אותם בנייר סופג. זה עוזר לתיבול להיצמד לדג. מניחים את הפילטים עם העור כלפי מטה בתבנית אפייה.
מתבלים את הפילטים: מזלפים שמן זית על הסלמון. מפזרים על כל פילה מלח ופלפל שחור. משפשפים את השום הטחון באופן שווה על החלק העליון של כל פילה. מסדרים פרוסות לימון דקות וענפי שמיר טריים על ומסביב לסלמון.
אופים את הסלמון: מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, או עד שהסלמון מבושל ומתפרק בקלות בעזרת מזלג.
הגישו את הסלמון עם מעט מיץ לימון טרי, ותיהנו מארוחה בריאה ומלאת טעם שהיא גם פשוטה וגם אלגנטית.