מתכון לעוגיות טחינה
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
1 כוס טחינה (בחושה היטב)
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח לכל מטרה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
תוספת אופציונלית: 1/2 כוס שברי שוקולד (צ'יפס) או אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, שקדים או פיסטוקים)
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
בקערת מיקסר גדולה מערבבים את הטחינה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת הטחינה ומערבבים עד לאיחוד מוחלט של החומרים.
בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את התערובת היבשה הזו בהדרגה לתערובת הטחינה תוך כדי ערבוב, עד שנוצר בצק מלוכד ויציב.
אם בוחרים לשלב את המרכיב האופציונלי שהצענו, זה השלב בו עליכם לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס או האגוזים הקצוצים.
בעזרת כף או כפית יוצרים מהבצק כדורים ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה, במרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
אופים במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מתייצבים אך מרכזי העוגיות עדיין רכים.
מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה במשך 5 דקות, לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.