הנהלה

מתכונים

מתכון לעוגיות טחינה

לא אוהבים טחינה? אנו מבטיחים שזה באמת לא משנה. תופתעו לגלות כמה עוגיות מחומר הגלם הזה טעימות ועשירות. טעם הטחינה אינו מורגש, המרקם הכי טוב שאתם יכולים לדמיין וטחינה משתלבת היטב עם מרכיבים אחרים, כך שהיא מעצימה את הטעם הכללי מבלי להשתלט עליו.
עוגיות טחינה
stopwatch
זמן הכנה30 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות24

רכיבים:

  • 1 כוס טחינה (בחושה היטב)

  • 1 כוס סוכר

  • 1 ביצה גדולה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 1 כוס קמח לכל מטרה

  • 1/2 כפית סודה לשתייה

  • 1/4 כפית מלח

  • תוספת אופציונלית: 1/2 כוס שברי שוקולד (צ'יפס) או אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, שקדים או פיסטוקים)

עוגיות טחינה

אופן ההכנה

הוראות הכנה:

  • מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

  • בקערת מיקסר גדולה מערבבים את הטחינה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

  • מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת הטחינה ומערבבים עד לאיחוד מוחלט של החומרים.

  • בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את התערובת היבשה הזו בהדרגה לתערובת הטחינה תוך כדי ערבוב, עד שנוצר בצק מלוכד ויציב.

  • אם בוחרים לשלב את המרכיב האופציונלי שהצענו, זה השלב בו עליכם לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס או האגוזים הקצוצים.

  • בעזרת כף או כפית יוצרים מהבצק כדורים ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה, במרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.

  • אופים במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מתייצבים אך מרכזי העוגיות עדיין רכים.

  • מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה במשך 5 דקות, לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים