מתכון לעוגיות השוקולד צ׳יפס המושלמות

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
חצי כוס דחוסה (100 גרם) סוכר חום כהה
שלושת רבע כוס (150 גרם) סוכר לבן
כפית תמצית וניל
2 ביצים בגודל L
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
שלושת רבע כפית מלח
1 ו-וחצי חבילות (300 גרם) שוקולד מריר לאפייה של קרפור, קצוץ גס

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מניחים מחצית מכמות החמאה בקערה בינונית חסינת חום. את החצי השני שמים במחבת / סיר קטן, וממיסים על להבה בינונית. ברגע שהחמאה נמסה, ממשיכים לבשל את החמאה תוך כדי ערבוב, עד שצבעה מתחיל להשתנות לחום, ויש ריח שמזכיר אגוזים קלויים. נזהרים לא לשרוף את החמאה.
שופכים את החמאה החומה שהכנו על קוביות החמאה, ומערבבים עד שקוביות החמאה נמסות לחלוטין.
מוסיפים את שני סוגי הסוכר והוניל וטורפים היטב.
מוסיפים את הביצים וטורפים גם אותן אל תוך התערובת.
מנפים אל תוך הקערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומקפלים לתערובת, רק עד להטמעות הקמח בבלילה.
שומרים חופן מהשוקולד הקצוץ בצד, ומקפלים אל תוך הבצק את יתרת השוקולד.
מקררים את הבצק למשך לילה שלם.
למחרת, מחממים תנור לחום של 180 מעלות. יוצרים מהבצק הקר כדורים אחידים (אם רוצים להיות מדויקים, שוקלים כל 50 גרם לכדור בצק).
מניחים את כדורי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים גדולים - לא יותר משש עוגיות בתבנית, כיוון שהן מתפשטות מאוד באפייה.
נועצים על כל כדור בצק כמה מחתיכות השוקולד ששמרנו בצד ואופים כ- 10-15 דקות, או עד ששולי הבצק זהובים והמרכז עדיין רך. שימו לב, בזמן שאופים את העוגיות, שמרו את שאר כדורי הבצק במקרר.
● קירור ארוך של הבצק מאוד משמעותי למרקם, אבל אם אתם קצרים בזמן, אפשר להעביר את הבצק לחצי שעה במקפיא ועוד שעתיים במקרר