הנהלה

מתכונים

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תותים

המתכון המושלם לעוגת גבינה קרמית, צחורה ועשירה עם מרקם מפנק שמתקבל בזכות שימוש בשוקולד לבן איכותי, ובציפוי מתקתק של קונפיטורת תותים
עוגת גבינה אפויה
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיבינוני
serving
מספר מנות0

לתחתית:

1/2חבילה (170 גרם) ביסקווטים של קרפור 

60 גרם חמאה מומסת

לעוגה:

חבילה (200 גרם) שוקולד לבן לאפייה של קרפור 

1/2 כוס (125 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן

400 גרם גבינת שמנת 30% שומן

500 גרם גבינה לבנה (5%-9% שומן)

200 גרם שמנת חמוצה 15% שומן

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

כפית תמצית וניל

5 ביצים בגודל L

 

לציפוי:

1/2 כוס קונפיטורת תות של קרפור

 

עוגת גבינה אפויה מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

  2. מרפדים את תבנית העוגה בנייר אפייה, ומשמנים את הדפנות בחמאה.

  3. להכנת התחתית, טוחנים דק במעבד מזון את הביסקוויטים, ומערבבים אותם עם החמאה המומסת. אמור להתקבל מרקם של חול רטוב. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף כף של חלב. 

  4. מהדקים היטב את פירורים לתחתית התבנית ושומרים במקפיא עד שבלילת הגבינה מוכנה.

  5. להכנת הבלילה, קוצצים את השוקולד הלבן ומניחים בקערת בינונית יחד עם השמנת המתוקה. ממיסים במיקרו בפולסים קצרים - עשרים שניות בכל פעם, ומערבבים בין לבין. שימו לב ששוקולד לבן נשרף בקלות, ולכן חשוב לערבב ולהקפיד על חימומים קצרים.

  6. בקערה גדולה טורפים את הגבינות, השמנת, הסוכר והוניל עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה. 

  7. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים עד שהשוליים מתייצבים אך המרכז עדיין רך מאוד, כשעה ועשרים - שעה ארבעים. העוגה אמורה להישאר בהירה, ולקראת סוף האפייה רק השוליים עולים מעט. אם העוגה מזהיבה סימן שהחום גבוהה מידי או שהעוגה מוכנה. 

  8. מצננים את העוגה בטמפ׳ החדר ומעבירים ללילה במקרר.

  9. להכנת הציפוי, מחממים במיקרו חצי כוס קונפיטורה למשך עשרים שניות, ומורחים אותה על העוגה. מתקבל ציפוי דק יחסית, אם רוצים ציפוי עבה יותר אפשר להגדיל את כמות הריבה.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים