מתכון לעוגת גבינה קרה עם פירורים

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
לבסיס ולפירורים:
130 גרם חמאה מומסת
חבילת ביסקווטים של קרפור
לקרם הגבינה:
2 מכלים (500 מ״ל סה״כ) שמנת להקצפה 38% שומן
100 גרם אבקת סוכר
חצי חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
גביע וחצי (300 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
גביע (250 גרם) גבינה לבנה
גביע (200 גרם) גבינת שמנת 30% שומן

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
להכנת הפירורים, טוחנים במעבד מזון את הביסקווטים לפירורים דקים (אך לא לאבקה חלקה) ומערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת. המרקם אמור להיות כמו של חול רטוב. אם אתם מרגישים שהמרקם יבש מידי, אפשר להוסיף עוד כף חלב.
משטחים בתבנית חצי מכמות הפירורים ומהדקים היטב. אם רוצים, ניתן להניח כעת שקף בדפנות העוגה, על מנת שיתקבלו שוליים חלקים. מניחים את התבנית במקפיא עד שקרם הגבינה מוכן.
להכנת קרם הגבינה, מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת רכה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את השמנת החמוצה והגבינות ומקציפים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
משטחים את הקרם בצורה אחידה על בסיס הפירורים. מפזרים את שארית הפירורים, ומהדקים מעט עם היד בעדינות את הפירורים. שימו לב שהקרם עוד רך, ולכן חשוב להדק בעדינות.