הנהלה

מתכונים

מתכון לעוגת קרמבו מושלמת

עוגת הקרמבו הקלאסית, בגרסה קלה להכנה ושוקולדית במיוחד - שכבה של עוגת שוקולד פאדג׳ית, קרם וניל מתקתק מעל וציפוי שוקולד רך וקרמי
עוגת קרמבו
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות0

לעוגה:

120 גרם חמאה

חבילת שוקולד מריר לאפייה של קרפור (200 גרם)

שלושת רבע כוס + כף (165 גרם) סוכר לבן 

4 ביצים בגודל L

3 כפות (30 גרם) קקאו של קרפור 

3 כפות (30 גרם) קמח לבן 

רבע כפית מלח

רבע כפית אבקת אפייה

לקצפת:

מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן

4 כפות (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל 

רבע כוס (62 מ"ל) חלב 

כף אבקת סוכר

לציפוי:

שלושת רבע מכל (185 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן

120 גרם שוקולד מריר לאפייה של קרפור

 

עוגת קרמבו 2

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומפרידים תבנית בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה.

  2. בקערה גדולה ממיסים חמאה ושוקולד מריר. מצננים למשך כמה דקות. מוסיפים את הסוכר וטורפים.

  3. מוסיפים את הביצים תוך כדי טריפה, אחת בכל פעם. 

  4. מנפים אל תוך הקערה את הקקאו, הקמח, המלח ואבקת האפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 

  5. מעבירים את העוגה לתבנית ואופים למשך 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

  6. מצננים את העוגה לטמפ' החדר ומעבירים למקרר.

  7. להכנת הקצפת, בקערת מיקסר מניחים את כל הרכיבים ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. 

  8. מורחים את הקרם על העוגה ומיישרים. מעבירים להקפאה למשך שעה.

  9. להכנת הציפוי, ממיסים את השמנת והשוקולד עד לקבל גנאש חלק. 

  10. מוזגים את הגאנש על הקרם הקר ומעבירים לקירור למשך הלילה.

  • לפני חילוץ העוגה, מומלץ להעביר את העוגה להקפאה של שעה.

  • לגרסה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור

  • אפשר לאפות את העוגה בתבנית בקוטר 24 ס״מ. זמן האפייה יתקצר בכמה דקות, והיא תצא מעט יותר נמוכה

 

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים