מתכון לעוגת שוקולד

המרכיבים
לרכישת המצרכיםלקרם:
חבילת שוקולד מריר לאפייה של קרפור (200 גרם), חתוך גס
מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן
לעוגה:
120 גרם חמאה בטמפ' החדר
כוס (200 גרם) סוכר לבן
כפית תמצית וניל
2 ביצים בגודל L
5 כפות (50 גרם) קקאו של קרפור
כוס (140 גרם) קמח לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
בקערה בינונית ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה עד לקבלת קרם חלק. מכסים את הקערה ומעבירים לקירור של 4 שעות לפחות.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
להכנת העוגה, מניחים בקערת מיקסר את החמאה והסוכר ומערבלים בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת קרם תפוח.
מוסיפים את הווניל, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת. זה בסדר אם הקרם מעט מתפרק.
מנפים לקערה קטנה את הקקאו, הקמח, הסודה, אבקת האפייה והמלח.