מתכון לעוגת תפוזים

המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים: (עבור 8-10 סועדים)
1 ו-1/2 כוסות קמח לכל מטרה
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז (מ-2 תפוזים בערך)
200 גרם חמאה לא מומלחת, מרוככת
3 ביצים גדולות
1/2 כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי)
1 כפית תמצית וניל
זיגוג אופציונלי: 1 כוס אבקת סוכר, 2 כפות מיץ תפוזים, 1 כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ או מרפדים אותה בנייר אפייה.
בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערה גדולה, משתמשים במיקסר חשמלי כדי להקציף את הסוכר וגרידת התפוז עד לקבלת ריח. מוסיפים את החמאה ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, תוך ערבוב טוב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
מוסיפים את תערובת הקמח בצורה מדורגת, לסירוגין עם מיץ התפוזים. מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח. מקציפים רק עד שהבלילה חלקה.
יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה, מיישרים את החלק העליון בעזרת מרית.
אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן הופכים על רשת לצינון מלא.
אם רוצים זיגוג: מקציפים יחד אבקת סוכר, מיץ תפוזים וגרידת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה. מטפטפים על העוגה שהתקררה. מניחים לזיגוג להתייצב לפני החיתוך וההגשה.