הנהלה

מתכונים

מתכון לפשטידת קישואים

פשטידת קישואים היא מנה קלילה, מרעננת, בריאה וטעימה. ניתן ליהנות ממנה כמנה עיקרית, כתוספת, בבראנץ', בארוחת ערב – האפשרויות לא נגמרות.
פשטידת קישואים
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות1

רכיבים:

לבצק:

  • 200 גרם קמח רגיל

  • 100 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות

  • 1/2 כפית מלח

  • 2-3 כפות מים קרים

למילוי:

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • 500 גרם קישואים, מגוררים

  • 3 ביצים גדולות

  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • אופציונלי: 150 גרם גבינת פטה מפוררת, 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

פשטידת קישואים

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח.

  • משלבים פנימה את החמאה הקרה עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם גסים.

  • מוסיפים מים קרים, כף בכל פעם, עד שהבצק מתאחד.

  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במשך 30 דקות.

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ.

  • אופים את הבצק במשך 15 דקות עם נייר כסף, ואז מסירים אותו ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה קלה.

הכנת המילוי:

  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.

  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-3-4 דקות.

  • מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד 1-2 דקות עד שמרגישים בריח.

  • סוחטים עודפי לחות מהקישואים המגוררים ומוסיפים למחבת. מבשלים 5 דקות תוך שמערבבים מדי פעם.

  • בקערה גדולה טורפים את הביצים ומערבבים פנימה את הגבינות (אם משתמשים) ופטרוזיליה קצוצה. מתבלים במלח ופלפל.

  • מאחדים את תערובת הקישואים עם תערובת הביצים והגבינה.

  • יוצקים את המילוי לתוך קרום הבצק האפוי מראש.

  • אופים בחום של 180 מעלות במשך 30-35 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון מזהיב.

  • מניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני שפורסים.

  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים