מתכון לפשטידת קישואים
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
לבצק:
200 גרם קמח רגיל
100 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
למילוי:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
500 גרם קישואים, מגוררים
3 ביצים גדולות
2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי: 150 גרם גבינת פטה מפוררת, 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח.
משלבים פנימה את החמאה הקרה עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם גסים.
מוסיפים מים קרים, כף בכל פעם, עד שהבצק מתאחד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במשך 30 דקות.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ.
אופים את הבצק במשך 15 דקות עם נייר כסף, ואז מסירים אותו ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה קלה.
הכנת המילוי:
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-3-4 דקות.
מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד 1-2 דקות עד שמרגישים בריח.
סוחטים עודפי לחות מהקישואים המגוררים ומוסיפים למחבת. מבשלים 5 דקות תוך שמערבבים מדי פעם.
בקערה גדולה טורפים את הביצים ומערבבים פנימה את הגבינות (אם משתמשים) ופטרוזיליה קצוצה. מתבלים במלח ופלפל.
מאחדים את תערובת הקישואים עם תערובת הביצים והגבינה.
יוצקים את המילוי לתוך קרום הבצק האפוי מראש.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 30-35 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון מזהיב.
מניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני שפורסים.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.