מתכון לפשטידת תפוחי אדמה
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
לבצק:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה ללא מלח
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
למילוי:
1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
200 מ"ל שמנת
2 כפות טימין טרי, קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה, מוסיפים את החמאה לקבלת תערובת משולבת אך לא חלקה.
מוסיפים בכל פעם כוס אחת של מים קרים, עד שהבצק מתאחד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 30 דקות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח.
מרפדים תבנית בקוטר 23 ס"מ, אופים במשך 15 דקות עם כיסוי ו-10 דקות נוספות ללא כיסוי.
הכנת המילוי:
במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך מספר דקות, עד שהם שקופים והריח מורגש.
מתחילים לסדר את הפשטידה בתבנית: שמים מחצית מתפוחי האדמה הפרוסים עד הבצק המוכן.
מפזרים על שכבת תפוחי האדמה מחצית מהבצל והשום, תימין ותבלינים נוספים שאוהבים, כולל מלח ופלפל.
חוזרים על הפעולה: שכבת תפוחי אדמה ושכבה של כל השאר.
מלמעלה, יוצקים את השמנת.
מכסים את הפשטידה בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות.
מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב ותפוחי האדמה רכים.