מתכון לפשטידת תפוחי אדמה

המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
לבצק:
- 200 גרם קמח 
- 100 גרם חמאה ללא מלח 
- 1/2 כפית מלח 
- 2-3 כפות מים קרים 
למילוי:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק 
- 1 כף שמן זית 
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק 
- 2 שיני שום, קצוצות 
- 200 מ"ל שמנת 
- 2 כפות טימין טרי, קצוץ 
- מלח ופלפל לפי הטעם 

אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה, מוסיפים את החמאה לקבלת תערובת משולבת אך לא חלקה. 
- מוסיפים בכל פעם כוס אחת של מים קרים, עד שהבצק מתאחד. 
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 30 דקות. 
- מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחממים את התנור ל-180 מעלות. 
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח. 
- מרפדים תבנית בקוטר 23 ס"מ, אופים במשך 15 דקות עם כיסוי ו-10 דקות נוספות ללא כיסוי. 
הכנת המילוי:
- במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. 
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך מספר דקות, עד שהם שקופים והריח מורגש. 
- מתחילים לסדר את הפשטידה בתבנית: שמים מחצית מתפוחי האדמה הפרוסים עד הבצק המוכן. 
- מפזרים על שכבת תפוחי האדמה מחצית מהבצל והשום, תימין ותבלינים נוספים שאוהבים, כולל מלח ופלפל. 
- חוזרים על הפעולה: שכבת תפוחי אדמה ושכבה של כל השאר. 
- מלמעלה, יוצקים את השמנת. 
- מכסים את הפשטידה בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות. 
- מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב ותפוחי האדמה רכים. 
