מתכון לפשטידת תרד
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
לבצק:
200 גרם קמח רגיל
100 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
למילוי:
500 גרם תרד טרי (או 400 גרם תרד קפוא, מופשר ומסונן)
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
200 גרם גבינת פטה, מגוררת
150 גרם גבינת ריקוטה, מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
2 ביצים גדולות, טרופות
2 כפות שמיר טרי, קצוץ
2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
מוסיפים את החמאה ומשלבים אותה עד לקבלת תערובת שמזכירה פירורי לחם.
מוסיפים בהדרגה מים קרים, כף אחת בכל פעם, עד שהבצק מתאחד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30 דקות.
בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, ומרפדים תבנית לפשטידה בקוטר 23 ס"מ.
אופים את הבצק במשך 15 דקות עם נייר כסף, ואז מסירים את נייר הכסף ומחזירים לאפייה של עוד 10 דקות, עד למראה של הזהבה קלה.
הכנת המילוי:
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף, כ-3-4 דקות.
מכניסים את השום למשך עוד 1-2 דקות.
מוסיפים את התרד הטרי, ומבשלים עד שהוא חסר נוזלים. אם משתמשים בתרד קפוא, יש לוודא שהוא מרוקן מנוזלים היטב לפני ההוספה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
בקערה גדולה מערבבים את הפטה, הריקוטה, הפרמזן, הביצים הטרופות, השמיר והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את תערובת התרד לתערובת הגבינות ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את המילוי לתוך הבצק האפוי מראש.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 30-35 דקות, או עד שהמילוי מתייצב וחלקו העליון מזהיב.
מניחים לפשטידה להתקרר מעט.