מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
6 תפוחי אדמה גדולים
מכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן
שן שום כתושה
כפית פטרוזיליה יבשה של קרפור
חצי כפית רוזמרין מיובש של קרפור
150 גרם מוצרלה
50 גרם פרמזן
להגשה:
שבבי בצל מיובש של קרפור
שמנת חמוצה
עירית

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 210 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
מנקים היטב את תפוחי האדמה, מניחים על התבנית ונועצים מזלג בתפוחי האדמה על מנת לחורר אותם.
אופים את תפוחי האדמה עד שהם רכים לחלוטין (אפשר לבדוק עם סכין או מזלג). הזמן המדויק תלוי בגודל תפוח האדמה, אבל זה לוקח לפחות שעה. מצננים מעט את תפוחי האדמה.
להכנת הרוטב, בסיר בינוני מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה יחד יחד עם השום, הפטרוזיליה והטימין. מוסיפים את המוצרלה והפרמזן, ומבשלים למשך חמש דקות נוספות, תוך כדי בחישה, עד שהגבינות נמסות. מצננים מעט.
חוצים את תפוחי האדמה, ומגרדים בערך כף מהמרכז של כל תפוח אדמה. מעבירים את תפוחי האדמה שגירדנו לסיר עם הרוטב ומערבבים היטב.
מכינים שש יריעות גדולות של נייר אלומניום, ועוטפים כל תפוח אדמה בנייר אלומיניום כאשר החלק העליון נשאר פתוח - הרעיון הוא ליצור מעין קערה שתמנע מהרוטב לנזול בתנור.
מוזגים את הרוטב באופן שווה אל תוך תפוחי האדמה ואופים בערך רבע שעה, עד שהמלית מתחילה להזהיב.
צננים מעט ומפזרים מעל כל תפוח אדמה עירית קצוצה ושבבי בצל מיובש. ממליחים ומגישים לצד שמנת חמוצה