מתכון ללחמניות גבינה
המרכיבים
לרכישת המצרכיםלבצק:
500 גרם קמח רגיל
7 גרם שמרים אינסטנט
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
300 מ"ל מים חמימים
50 מ"ל שמן זית
למילוי:
200 גרם גבינת צ'דר מגוררת
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות עירית טרייה, קצוצה
1 כפית אבקת שום
מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כף שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח.
מוסיפים את המים החמים ושמן הזית לחומרים היבשים, ומערבבים עד שנוצר בצק.
לשים את הבצק על משטח מקומח כ-10 דקות, עד שנוצר מרקם חלק ואלסטי.
מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד להכפלת נפח הבצק.
הכנת המילוי:
מערבבים בקערה את הגבינות.
מוסיפים עירית, שום, מלח, והפלפל ומערבבים היטב.
הרכבת הלחמניות:
מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
מחוררים את הבצק התפוח ומרדדים על משטח מקומח למלבן, בעובי של כ-1 ס"מ.
מפזרים את תערובת הגבינות באופן שווה על הבצק.
מגלגלים את הבצק בחוזקה מצד אחד לצד השני, ליצירת צורה כמו בול עץ.
חותכים את "בול העץ" ל-12 פרוסות שוות ומניחים אותן על תבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה.
מברישים את החלק העליון של הלחמניות בביצה, ומפזרים שומשום אם רוצים.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה ומבעבעת.
מניחים ללחמניות להתקרר מעט לפני ההגשה.