הנהלה

מתכונים

מתכון למאפינס גבינה וזיתים

אם בעבר מאפינס נתפסו רק כקינוח מתוק, בשנים האחרונות מתוודעים הישראלים לאיכויות של מאפינס מלוחים. אחד המילויים הכי טעימים של מאפינס הוא גבינה וזיתים, שילוב קלאסי שעובד בפיצות, בורקסים ומאכלים נוספים, ועובד נהדר גם במאפינס.
מאפינס גבינה וגבינה
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות12

רכיבים:

  • 200 גרם קמח לכל מטרה
  • 2 כפיות אבקת אפיה

  • 1/2 כפית מלח

  • 2 ביצים גדולות

  • 200 מ"ל חלב

  • 60 מ"ל שמן זית

  • 100 גרם גבינת פטה, מפוררת

  • 100 גרם גבינת צ'דר, מפורדת

  • 100 גרם זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים וקצוצים

  • 1/2 כפית אורגנו מיובש (לא חובה)

  • 1 כף פרג (לא חובה)

מאפינס גבינה וגבינה

אופן ההכנה

מחממים את התנור:

מחממים מראש ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית ל-12 מאפינס (או תבנית מתאימה אחרת) בניייר אפייה או משמנים אותה קלות.

מכינים את החומרים היבשים: בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח והאורגנו.

מערבבים את החומרים הרטובים: טורפים בקערה נפרדת את הביצים ואז מוסיפים את החלב ושמן הזית תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה.

מערבבים את הבלילה: יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שהם מתאחדים. שימו לב לא לערבב יתר על המידה. מקפלים פנימה את הפטה והצ'דר (או גבינות אחרות שאוהבים) והזיתים הקצוצים. מוסיפים פרג, אם משתמשים.

ממלאים את תבנית המאפינס: מזלפים את הבלילה לתוך תבנית המאפינס המוכנה, וממלאים כל גומחה כשלושת רבעי גובה.

אופים את המאפינס: אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם שנועצים במרכז המאפינס יוצא נקי. כדי לקבל חלק עליון זהוב במיוחד, אפשר להבריש את המאפינס במעט שמן זית או חמאה מומסת באמצע האפייה.

מצננים ומגישים: מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כמה דקות, לפני שמעבירים אותם לרשת לצינון מלא.

אפשר ליהנות מהמאפינס בכל טמפרטורה. הם מושלמים לכל אירוע, וכולם אוהבים אותם. אז למה אתם מחכים?

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים