הנהלה

מתכונים

מתכון לחלה

כמובן שהכי נהוג לאכול חלה בסוף השבוע – בין אם כסנדוויץ' עם שניצל, חצילים ומטבוחה בשישי, או בניגוב השקשוקה של שבת – אבל מי אמר שחייבים לחכות? כיף לאכול חלה בכל יום, ועוד קודם לכן, להשתכר מהריח שממלא את המטבח כאשר היא בתנור.
חלה
stopwatch
זמן הכנה180 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות2

רכיבים:

  • 500 גרם קמח (כ-4 כוסות)

  • 240 מ"ל מים חמים (1 כוס)

  • 7 גרם שמרים יבשים (חבילה אחת)

  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)

  • 10 גרם מלח (1 כפית)

  • 3 ביצים גדולות (2 לבצק, 1 להברשה)

  • 60 מ"ל שמן צמח (1/4 כוס)

  • שומשום או פרג (לא חובה), לציפוי

חלה

אופן ההכנה

תהליך הכנה:

מכינים את השמרים: בקערה גדולה, ממיסים את הסוכר במים חמימים. מפזרים את השמרים על המים ומניחים להם לשבת עד שהם הופכים לקצף, כ-10 דקות. זה מצביע על כך שהשמרים פעילים ומוכנים לשימוש.

מכינים את הבצק: לתערובת השמרים מוסיפים שתי ביצים טרופות, שמן ומלח, ומערבבים בהדרגה את הקמח. מתחילים לערבב בעזרת כף ואז מעבירים למשטח מקומח ללישה ידנית. לשים כ-10 דקות, עד שהבצק חלק ואלסטי.

התפחה ראשונה: מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במטלית לחה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפחו, כ-1.5 שעות.

מעצבים את החלה: מחוררים את הבצק ומחלקים אותו לחבלים לקליעה. להכנת חלה מסורתית, מכינים שלושה או שישה חבלים. קולעים אותם ומניחים את הכיכר הקלועה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

התפחה שניה: מכסים את הבצק הקלוע בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח שוב, כ-40 דקות.

אופים את החלה: מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. מברישים את הכיכר בביצה טרופה ומפזרים מעליה שומשום או פרג (אם רוצים). אופים כ-30 דקות או עד להזהבה.

חשוב להניח לחלה להצטנן על רשת לפני שחותכים או בוצעים אותה לאכילה, כדי להבטיח שהמרקם שלה מתייצב כמו שצריך.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים