מתכון לחלה
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
500 גרם קמח (כ-4 כוסות)
240 מ"ל מים חמים (1 כוס)
7 גרם שמרים יבשים (חבילה אחת)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
10 גרם מלח (1 כפית)
3 ביצים גדולות (2 לבצק, 1 להברשה)
60 מ"ל שמן צמח (1/4 כוס)
שומשום או פרג (לא חובה), לציפוי
אופן ההכנה
תהליך הכנה:
מכינים את השמרים: בקערה גדולה, ממיסים את הסוכר במים חמימים. מפזרים את השמרים על המים ומניחים להם לשבת עד שהם הופכים לקצף, כ-10 דקות. זה מצביע על כך שהשמרים פעילים ומוכנים לשימוש.
מכינים את הבצק: לתערובת השמרים מוסיפים שתי ביצים טרופות, שמן ומלח, ומערבבים בהדרגה את הקמח. מתחילים לערבב בעזרת כף ואז מעבירים למשטח מקומח ללישה ידנית. לשים כ-10 דקות, עד שהבצק חלק ואלסטי.
התפחה ראשונה: מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במטלית לחה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפחו, כ-1.5 שעות.
מעצבים את החלה: מחוררים את הבצק ומחלקים אותו לחבלים לקליעה. להכנת חלה מסורתית, מכינים שלושה או שישה חבלים. קולעים אותם ומניחים את הכיכר הקלועה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
התפחה שניה: מכסים את הבצק הקלוע בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח שוב, כ-40 דקות.
אופים את החלה: מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. מברישים את הכיכר בביצה טרופה ומפזרים מעליה שומשום או פרג (אם רוצים). אופים כ-30 דקות או עד להזהבה.
חשוב להניח לחלה להצטנן על רשת לפני שחותכים או בוצעים אותה לאכילה, כדי להבטיח שהמרקם שלה מתייצב כמו שצריך.