מתכון לספגטי ברוטב בולונז

המרכיבים
לרכישת המצרכים
מרכיבים:
רבע כוס שמן זית של קרפור
2 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
2 גזר קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום, פרוס דק
600 גרם בשר בקר טחון (לגרסה צמחונית/טבעונית, ניתן להשתמש בתחליף לבשר טחון מהצומח)
2 כפות רכז עגבניות של קרפור
2 פחיות עגבניות מרוסקות של קרפור
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור של קרפור
ספגטי של קרפור

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
- בסיר גדול, מחממים כרבע כוס שמן זית ומוסיפים את הסלרי, הגזר והבצל. מבשלים במשך כמה דקות עד שהבצל הופך לשקוף, ומערבבים מפעם לפעם. 
- מוסיפים את שיני השום ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך שלוש דקות נוספות. 
- מוסיפים את הבשר (או תחליף הבשר) ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות. מבשלים אותו עד שהוא משנה צבע לאפרפר וכל הנוזלים מתאדים. 
- מוסיפים את רכז העגבניות, העגבניות המרוסקות, הסוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. 
- מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים כ-40-50 דקות, או עד שהרוטב מצטמצם. 
- מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן, מסננים ומגישים יחד עם הרוטב. 
