מתכון למרק בצל
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים: (עבור 4 סועדים)
4 בצלים צהובים גדולים, פרוסים דק
2 כפות חמאה, ללא תוספת מלח
1 כף שמן זית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס, בעדיפות לטרי
4 כוסות ציר בקר (או ציר ירקות, לגרסה כשרה או צמחונית)
1 כוס גבינת גרוייר מגוררת (או גבינה נמסה דומה)
4 פרוסות לחם פריך (להגשה)
תוספות אופציונליות: 2 שיני שום חצויות, טימין טרי לקישוט, 1/2 כוס יין לבן יבש (מומלץ מאוד)
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
בסיר גדול או בתנור הולנדי מחממים את החמאה ושמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הפרוס, הסוכר, המלח והפלפל. מבשלים תוך ערבוב תכוף עד שהבצל מקורמל בצורה עמוקה, לפחות כ-30-40 דקות (אך לא יותר מדי, לשים לב שלא נשרף).
אם רוצים להוסיף יין, מוזגים אותו לתוך הסיר. מגרדים חתיכות שחומות מהתחתית. מניחים ליין להצטמצם בחצי.
מוסיפים את ציר הבקר או הירקות לבצלים המקורמלים. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים עוד 20 דקות, על מנת לאפשר לטעמים להתמזג.
קצת לפני הסיום, שופכים את הגבינה מעל שאר המרכיבים בסיר ומחכים עד שהיא מבעבעת ומזהיבה, כ-3-5 דקות. במקביל, קולים את פרוסות הלחם עד שהן מזהיבות. אם רוצים משפשפים קודם את הלחם בשיני שום חצויות על מנת להוסיף לו טעם, שמשתלב נהדר עם המרק.
לפני ההגשה, בוחשים היטב את המרק כדי שהגבינה הנמסה תתמזג עם שאר המרכיבים ותעטוף את הבצלים.
מגישים לכל אחד ואחת קערת מרק בצל עם פרוסת לחם קלוי. ניתן להוסיף עוד גבינה לאחר ההגשה, ישר לתוך הקערות. אם רוצים, מקשטים עם טימין טרי.
סיכום:
מרק בצל הופך מרכיב צנוע לכוכב בלתי מעורער. בין אם מגישים אותו כמנה עיקרית מפנקת או כמנה ראשונה אלגנטית, תרגישו כאילו הבאתם את צרפת אל שולחן האוכל שלכם.