הנהלה

מתכונים

מתכון ל​​ריזוטו לימוני עם דלעת צלויה ופרמזן

להכין ריזוטו נשמע כמו פרויקט מורכב, אבל זה די פשוט. הפעם שילבנו דלעת צלויה שהופכת את המנה לקלילה יותר, ויחד עם הלימון והפרמז'ן מתקבלת גרסה אביבית למנה הקלאסית.
ריזוט
stopwatch
זמן הכנה30 דקות
chef
דרגת קושיבינוני
serving
מספר מנות5

מרכיבים:

3 כוסות דלעת, חתוכה לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית של קרפור

ליטר וחצי ציר ירקות

70 גרם חמאה

1 בצל קטן, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות דק

2 כוסות אורז לריזוטו של קרפור

גרידה מלימון קטן

חצי כוס יין לבן יבש

80 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור טחון של קרפור

 להגשה:

עירית קצוצה

מעט פרמזן מגולף

 

ריזוט 2

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. להכנת הדלעת הצלויה, מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  2. מניחים את הדלעת, שמן הזית ומתבלים במעט פלפל שחור ומלח. מערבבים כך שהדלעת מצופה בשמן הזית ואופים כ-20 דקות, או עד שהדלעת מתחיל להזהיב. מצננים.

  3. בסיר קטן מביאים את ציר הירקות לרתיחה עדינה. משאירים אותו על להבה נמוכה לאורך כל בישול הריזוטו.

  4. בסיר גדול, ממיסים את החמאה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים למשך שתי דקות נוספות, תוך ערבוב.

  5. מוסיפים את אורז הריזוטו ומבשלים אותו תוך כדי ערבוב במשך שתי דקות. מוסיפים גרידת הלימון והיין, ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהריזוטו סופג את כל הנוזלים.

  6. כעת עוברים להטמעת הציר - מוסיפים בכל פעם מצקת אחת מהציר החם. מערבבים את הריזוטו כל הזמן, על מנת שלא יחרך וברגע שכל הנוזלים נספגים מוסיף עוד מצקת של ציר ירקות. 

  7. מוסיפים את הדלעת הצלויה וממשיכים עם הטמעת הציר עד שהאורז מתרכך מצקת אחת בכל פעם - זה לוקח בערך עשרים דקות. 

  8. מוסיפים את הפרמזן, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים למשך שתי דקות נוספות, עד שהפרמזן נמס ונטמע לחלוטין. 

  9. מגישים חם עם מעט עירית קצוצה מעל, ועם עוד חופן של פרמזן.

ֿ

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים