מתכון לשניצל
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים:
1/2 קילו חזה עוף, פרוס דק או עבה (לפי העדפה), ללא עצמות וללא עור
100 גרם קמח
2 ביצים גדולות, טרופות
200 גרם פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון (עדיף צמחי, לבריאות)
פלחי לימון, להגשה
אופן ההכנה
הכנה:
מכינים את העוף: הניחו כל פרוסת חזה עוף בין שתי יריעות ניילון ודפקו עליה בפטיש שניצלים, עד לעובי של כ-1/4 סנטימטר (שוב, אפשר קצת יותר או פחות). תבלו את שני הצדדים במלח ופלפל.
מכינים את השיש: הציעו שלוש קערות – אחת לקמח, אחת לביצים הטרופות ואחת לפירורי הלחם.
מצפים את העוף: טבלו כל פרוסת חזה עוף תחילה בקמח, נערו את עודפי הקמח ולאחר מכן טבלו בביצה, ולבסוף צפו היטב בפירורי לחם.
מטגנים את השניצלים: חממו כמות נדיבה של שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. טגנו כל שניצל כ-3-4 דקות לכל צד או עד להזהבה ומבושלת.
מגישים: סננו את השמן מהשניצלים על נייר סופג והגישו חם עם פלחי לימון בצד. כמובן שהאפשרויות מרובות – בכריך עם טחינה וחציל, לצד אורז או פסטה, עם צ'יפס, ועוד ועוד.