הנהלה

מתכונים

מתכון לשניצל

היופי בשניצל הוא שההכנה פשוטה והתוצאה נפלאה. כל מה שאתם צריכים זה חזה עוף פרוס דק, פירורי לחם ושמן, ואתם בדרך לגן עדן זהוב ופריך. הקסם הוא כמובן המעטפת הקריספית, שמתחתיה מסתתר בשר רך ועסיסי.
שניצל
stopwatch
זמן הכנה30 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

רכיבים:

  • 1/2 קילו חזה עוף, פרוס דק או עבה (לפי העדפה), ללא עצמות וללא עור

  • 100 גרם קמח 

  • 2 ביצים גדולות, טרופות

  • 200 גרם פירורי לחם

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • שמן לטיגון (עדיף צמחי, לבריאות)

  • פלחי לימון, להגשה 

שניצל

אופן ההכנה

הכנה:

מכינים את העוף: הניחו כל פרוסת חזה עוף בין שתי יריעות ניילון ודפקו עליה בפטיש שניצלים, עד לעובי של כ-1/4 סנטימטר (שוב, אפשר קצת יותר או פחות). תבלו את שני הצדדים במלח ופלפל.

מכינים את השיש: הציעו שלוש קערות – אחת לקמח, אחת לביצים הטרופות ואחת לפירורי הלחם.

מצפים את העוף: טבלו כל פרוסת חזה עוף תחילה בקמח, נערו את עודפי הקמח ולאחר מכן טבלו בביצה, ולבסוף צפו היטב בפירורי לחם.

מטגנים את השניצלים: חממו כמות נדיבה של שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. טגנו כל שניצל כ-3-4 דקות לכל צד או עד להזהבה ומבושלת.

מגישים: סננו את השמן מהשניצלים על נייר סופג והגישו חם עם פלחי לימון בצד. כמובן שהאפשרויות מרובות – בכריך עם טחינה וחציל, לצד אורז או פסטה, עם צ'יפס, ועוד ועוד.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים