מתכון לסלט מלפפונים
המרכיבים
לרכישת המצרכיםרכיבים עבור ארבעה סועדים:
2-3 מלפונים גדולים (או 4-6 בינוניים)
1 כפית מלח
2 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב סויה (או רוטב תמרים, אם אתם מעדיפים/צריכים לאכול ללא גלוטן)
1 כפית שמן שומשום
1 כף סוכר
2 שיני שום, קצוצות
2 כפות שומשום, קלוי
1/4כוס בצל ירוק, קצוץ
1/4 כוס בוטנים, קצוצים (לא חובה)
1 כפית ג'ינג'ר, מגורר (לא חובה)
1/2 כפית פתיתי פלפל אדום (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים את המלפפונים:
שוטפים את המלפפונים ופורסים אותם לעיגולים דקים. אם משתמשים במלפפונים גדולים, כדאי לשקול לחתוך אותם לשניים לאורך. מניחים את פרוסות המלפפונים על צלחת (או מסננת) ומפזרים מלח. מניחים להם לשבת כ-10 דקות כדי שידיפו עודפי לחות. לאחר מכן, שוטפים ומייבשים עם נייר סופג.
מכינים את הרוטב ומשלבים:
בקערה קטנה, טורפים יחד את חומץ האורז, רוטב הסויה, שמן השומשום, הסוכר, השום הטחון והג'ינג'ר המגורר (אם משתמשים). ישנה אפשרות להוספת טאצ' פיקנטי עם פתיתי פלפל אדום כתוש. בקערה גדולה, מערבבים את פרוסות המלפפונים עם הרוטב. מוסיפים את הבצל הירוק והשומשום, מערבבים הכל יחד עד שהירקות מצופים ברוטב היטב.
מצננים ומגישים:
מניחים לסלט להתקרר במקרר למשך 10 דקות לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג. רגע לפני ההגשה, מפזרים בוטנים קצוצים, אם רוצים. עדיף לאכול את הסלט בטמפרטורה כמה שיותר צוננת, כדי להדגיש את היכולת שלו לרענן ולתת אנרגיה להמשך היום. זו תוספת וטעימה שמשתלבת היטב עם מגוון ארוחות בהשראת אסיה.
אנחנו ממליצים לכם להגיש ולאכול את הסלט עם סלמון בגריל או עוף ברוטב טריאקי. שלבו אותו עם אורז יסמין מאודה, בחורף, תוספת של מרק מיסו. הכינו ושתו תה ירוק קר, שמשלים את טעמי הסלט בצורה מושלמת.