הנהלה

מתכונים

מתכון לסלמון בתנור

סלמון הוא אחד הדגים האהובים ביותר, במטבחים ברחבי העולם. קל מאוד להכין אותה בצורה טעימה, במגוון דרכים וסגנונות, ומלבד טעם עשיר ומרקם חמאתי – הוא גם מגיע עם פרופיל תזונתי מרשים. בסלמון יש כמות גבוהה של חומצות שומן אומגה 3 וחלבון איכותי.
סלמון בתנור
stopwatch
זמן הכנה30 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

רכיבים:

  • פילה סלמון, 4 נתכים (כ-150 גרם כל אחד). עדיף שיהיו טריים, אך גם קפואים (ומופשרים) זה בסדר.

  • 2 כפות שמן זית

  • מלח, לפי הטעם

  • פלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם

  • 1 לימון פרוס דק

  • כמה ענפים של שמיר טרי

  • 2 שיני שום, קצוץ

  • 2 כפות מיץ לימון

סלמון בתנור

אופן ההכנה

תהליך הכנה:

מחממים את התנור: מתחילים בחימום מראש של התנור ל-200 מעלות צלזיוס. כך, כאשר תסיימו לתבל את הדג, התנור יהיה מספיק חם כדי לבשל את הסלמון בצורה אחידה ומהירה.

מכינים את הסלמון: שוטפים את נתחי פילה הסלמון במים קרים ומייבשים אותם בנייר סופג. זה עוזר לתיבול להיצמד לדג. מניחים את הפילטים עם העור כלפי מטה בתבנית אפייה.

מתבלים את הפילטים: מזלפים שמן זית על הסלמון. מפזרים על כל פילה מלח ופלפל שחור. משפשפים את השום הטחון באופן שווה על החלק העליון של כל פילה. מסדרים פרוסות לימון דקות וענפי שמיר טריים על ומסביב לסלמון.

אופים את הסלמון: מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, או עד שהסלמון מבושל ומתפרק בקלות בעזרת מזלג.

הגישו את הסלמון עם מעט מיץ לימון טרי, ותיהנו מארוחה בריאה ומלאת טעם שהיא גם פשוטה וגם אלגנטית.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים