מתכון לעלי גפן ממולאים ביתיים

המרכיבים
לרכישת המצרכיםלממולאים:
צנצנת עלי גפן משומרים
1 וחצי כוסות אורז לריזוטו של קרפור
3 כפות שמן זית של קרפור
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי
4 שיני שום, פרוסות דק
רבע כוס מיץ לימון
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון של קרפור
כפית כמון טחון של קרפור
חצי כוס עלי נענע
חצי כוס עלי פטרוזיליה
לרוטב:
רבע כוס שמן זית קרפור
חצי כוס מיץ לימון
2 כפות רכז רימונים
מלח
2 עגבניות מגוררות דק
כוס מים

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מרוקנים את תכולת צנצנת עלי הגפן אל תוך קערה גדולה. שוטפים היטב את העלים תוך הפרדתם ומחליפים את המים מספר פעמים. לאחר מכן מסננים את העלים.
בקערה בינונית, מניחים את אורז הריזוטו ומכסים אותו במים רותחים. מניחים בצד למשך רבע שעה, ולאחר מכן מסננים את האורז.
במחבת בינונית, מחממים על להבה בינונית את שמן הזית ומטגנים את הבצל והסלרי, עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את השום ומבשלים למשך 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הבצל המטוגן לקערה עם האורז יחד עם מיץ הלימון, המלח, הפלפל והכמון. קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים גם אותם לתערובת. מערבבים את כל הרכיבים, וטועמים כדי לוודא שלא חסר מלח.
למילוי העלים, פורסים עלה על משטח העבודה ומניחים כפית מילוי לאורך העלה. מקפלים על המילוי את החלק העליון, מהדקים ומקפלים את שני הצדדים כלפי פנים. מגלגלים בצורה הדוקה ככל הניתן. ממשיכים גם עם שאר העלים.
מניחים במחבת שכבה של עלי גפן לא ממולאים, ומסדרים מעליהם במעגל צפוף את עלי הגפן הממולאים.
מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה.
מניחים את המחבת על להבה בינונית ומוזגים את הרוטב. הוא אומר לכסות את עלי הגפן, אם צריך, ניתן להוסיף עוד מים.
מניחים מעל עלי הגפן צלחת עמידה בחום בקוטר מתאים, כך שתצמיד את עלי הגפן לתחתית הסיר ותמנע תזוזה שלהם תוך כדי הבישול.
ברגע שהנוזל מתחיל לרתוח, מחלישים את הלהבה לאש קטנה, מכסים ומבשלים כשעה - שעה וחצי, עד שכל המים נספגים.