הנהלה

מתכונים

מתכון מעולה לפסטה רוזה מעוררת תיאבון במיוחד!

מחפשים מתכון פסטה רוזה לא מסובך מדי? מצאתם.
פסטה בסיר אחד
stopwatch
זמן הכנה25 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

מתכון להכנת פסטה רוזה איטלקית

מצרכים לפסטה:

  • 400 גרם פסטה פנה
  • מלח
  • 1 כף שמן זית

מצרכים לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות חתוכות לקוביות (או עגבניות טריות, ללא קליפה)
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 1 כוס שמנת לבישול (לא חובה)
  • 1 כפית בזיליקום טרי או מיובש
  • 1 כפית אורגנו טרי או מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • בזיליקום טרי לקישוט
פסטה בסיר אחד

אופן ההכנה

פסטה רוזה היא בחירה נפלאה לכל ארוחה

הנה כל מה שאתם צריכים לדעת, כולל אופציה לטבעונים, וריאציה מוקרמת והפתרון האולטימטיבי להכנה מהירה: פסטה רוזה בסיר אחד.

 

פסטה רוזה היא מנה עשירה ומנחמת, עם טעמים מהמטבח האיטלקי ומרקם כמעט אלוהי. זו מנה מיוחדת, מכיוון שהיא יכולה להתאים כפתרון מהיר לארוחת ערב שגרתית, ובאותה מידה בתור ארוחה מפוארת כדי להרשים את המשפחה או האורחים שלכם.

אם אתם מחפשים עבור פסטה רוזה מתכון קל ופשוט, הגעתם למקום הנכון. הכנו לכם טיפים שימושיים להכנת פסטה רוזה מעוררת תיאבון, שתרצו להכין ולאכול שוב ושוב.

 

אופן ההכנה

 

בישול הפסטה:

  • מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים.
  • מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות על האריזה, עד לדרגת אל-דנטה.
  • מסננים ומניחים בצד, מטפטפים כף שמן זית למניעת הידבקות.
  •  

הכנת הרוטב:

  • במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית.
  • מוסיפים את השום והבצל הקצוצים, ומטגנים עד שהם נעשים שקופים.
  • מערבבים פנימה את קוביות העגבניות והרסק, ומביאים את התערובת לרתיחה.
  • מתבלים בבזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל.
  • אם אתם משתמשים בשמנת, הוסיפו אותה בשלב זה וערבבו היטב. בהמשך, נציע חלופה להכנת פסטה רוזה טבעונית מעולה.

 

הרכבת המנה:

  • מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב, ומערבבים היטב לציפוי אחיד.
  • נותנים לפסטה להתבשל עם הרוטב במשך 2-3 דקות, כדי שהטעמים יתמזגו יחד.
  • מסירים מהאש ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.
  • אוכלים פסטה פנה ברוטב רוזה ונהנים.

על מנת שכולם יוכלו ליהנות מהמנה הטעימה, בכל מתכון פסטה רוזה ניתן לבצע התאמות.

פסטה רוזה בסיר אחד

ההתאמה הראשונה נועדה לחסוך זמן בבישול ובשטיפת הכלים, אך יש לה יתרון נוסף מלבד נוחות: הכנת פסטה רוזה בסיר אחד עוזרת לשלב את הטעמים, ויכולה לשדרג את המנה.

התחילו בהקפצת השום והבצל בסיר, ולאחר מכן הוסיפו את העגבניות והרסק. כעת, במקום להעביר פסטה מבושלת לרוטב, מוסיפים פסטה לא מבושלת, ואז יוצקים מספיק מים כדי לכסות את הפסטה לחלוטין. כשהפסטה מתבשלת היא סופגת את הנוזלים, לכן חשוב לפקוח עין ולערבב מדי פעם כדי למנוע הידבקות.

פסטה רוזה מוקרמת

אם אתם במצב רוח לארוחה יוקרתית, אז פסטה רוזה מוקרמת היא אופציה מצוינת. אתם יכולים להשיכ מרקם עשיר וקטיפתי באמצעות גבינת פרמזן מגוררת, או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים ומתאימה לצד העגבניות.

פסטה רוזה טבעונית

אם אתם טבעוניים או מעדיפים פסטה רוזה ללא שמנת מסיבות אחרות, אין סיבה שתפספסו את המנה האיטלקית הקלאסית הזו. כדי להחליף את השמנת, אתם יכולים לבחור באלטרנטיבה טבעונית כמו קרם קשיו או חלב קוקוס. כך או כך, הקפידו לבשל את הרוטב עוד קצת, כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולמרקם להגיע לסמיכות הרצויה לכם. ניתן להוסיף גם תבלינים כמו שמרים תזונתיים, כדי לתת למנה טעם גבינתי ללא שימוש במוצרי חלב.

החשיבות של חומרי גלם איכותיים

לא משנה איזו גרסה תבחרו, אין שום סיכוי שתתאכזבו. פסטה רוזה איטלקית מתאימה לכל ארוחה, סיטואציה ומצב רוח, אז פנקו את עצמכם בעזרת המתכון שלנו. בשביל שתוכלו למקסם את ההנאה, כדאי להכין פסטה פנה מחומרי הגלם האיכותיים ביותר. חסר לכם משהו? תוכלו למצוא הכל בסניפים או באתר של קרפור.

Bon Appétit

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים