הנהלה

מתכונים

מתכון לפסטה שמנת

אם אתם מחפשים אוכל מנחם, לא תמצאו הרבה יותר טוב (אם בכלל) מפסטה שמנת, ללא שום תוספת או עם שלל תוספות שמסוגלות להשלים את המנה. הפסטה נולדה באיטליה, שם העניקו לה בכישרון רב את המרקם העשיר והקטיפתי ואת הטעם הממכר, אך כמובן שכבר מזמן פרצה את כל הגבולות. כיום, כל אזור מוסיף את הטוויסט הייחודי שלו, וגם בישראל יודעים כיצד לקחת פסטה שמנת לגבהים חדשים.
פסטה שמנת
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

רכיבים:

  • 300 גרם פטוצ'יני או הפסטה המועדפת עליכם

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • 300 גרם פטריות, פרוסות - אפשר לשים שמפיניון, שיטאקי וכו' או לשלב, הכל הולך

  • 200 מ"ל שמנת כבדה

  • 100 מ"ל ציר ירקות

  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

  • אופציונלי: 1 כף שמן כמהין

פסטה שמנת

אופן ההכנה

בישול הפסטה:

  • מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים.

  • מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה.

  • מסננים את הפסטה, שומרים 100 מ"ל ממי הפסטה ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:

  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית.

  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-3-4 דקות.

  • מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד 1-2 דקות, עד שמריחים.

  • מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן ומשנות את צבען לחום זהוב, בערך 7-8 דקות.

  • יוצקים את ציר הירקות ונותנים לו להתבשל 2-3 דקות.

  • מערבבים פנימה את השמנת וגבינת הפרמזן המגוררת, מערבבים עד שהגבינה נמסה והרוטב חלק.

  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם משתמשים, מוסיפים את שמן הכמהין לקבלת שכבת טעם נוספת.

מערבבים:

  • מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת עם רוטב הפטריות הקרמי.

  • מערבבים כדי לצפות את הפסטה בצורה אחידה ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הפסטה השמורים כדי להגיע לסמיכות הרצויה.

  • מחלקים את הפסטה בין ארבע צלחות.

  • מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה וגבינת פרמזן מגוררת, אם רוצים.

  • מגישים מיד ונהנים מכל ביס.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים