הנהלה

מתכונים

מתכון לפשטידת בטטה

פשטידת בטטה וגבינות פשטידת בטטה וגבינות היא מנה מנחמת ומלאת טעם, המשלבת את המתיקות הטבעית של הבטטה עם הטעם העשיר והמלוח של הגבינות. היא מתאימה לכל ארוחה, בין אם כמנה עיקרית או כתוספת עשירה. את המילוי הנהדר עוטפים בבצק פריך תוצרת בית, שמשדרג גם את הטעם ובעיקר את המרקם.
פשטידת בטטה וגבינות
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות6

רכיבים לבצק:

  • 250 גרם קמח רגיל

  • 125 גרם חמאה ללא מלח (קרה, חתוכה לקוביות)

  • 1 כף סוכר

  • 1/2 כפית מלח

  • 4-5 כפות מים קרים

רכיבים למילוי:

  • 600 גרם בטטות, קלופות ופרוסות דק

  • 250 גרם בצל (לבן או אדום), פרוס דק

  • 2 כפות שמן זית

  • 1/2 כפית טימין מיובש

  • 2 כפות חומץ בלסמי

  • 150 גרם גבינת גרוייר, מגוררת (או גבינת עיזים, חתוכה לקוביות)

  • 2 ביצים גדולות

  • 250 מ"ל שמנת

  • מלח ופלפל לפי הטעם

פשטידת בטטה וגבינות

אופן ההכנה

מכינים את קרום הבצק:

בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם. מוסיפים מים קרים, כף אחת בכל פעם, ומערבבים עד שהבצק מתאחד. יוצרים מהבצק כדור שטוח, עוטפים בניילון ומצננים 30 דקות לפחות.

מכינים את המילוי:

מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-8 דקות. מוסיפים את הטימין, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. מבשלים עד שהבצל מתקרמל. מסירים מהאש ומצננים מעט. 

מרכיבים את הפשטידה:

מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית פשטידה. מניחים שליש מפרוסות הבטטה בתחתית הבצק, מפזרים מעט מלח ופלפל, ואז מוסיפים חצי מהבצל המקורמל וחצי מהגבינה המגוררת. חוזרים על השכבות ומסיימים בשכבת בטטה.

בקערה, טורפים יחד את הביצים והשמנת. מתבלים במלח ופלפל, ואז יוצקים על הפשטידה. מכסים בצורה רופפת בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות. מסירים את הנייר ואופים עוד 20 דקות, או עד שהבטטה רכה והחלק העליון מזהיב. מניחים לפשטידה להתקרר כ-10 דקות לפני ההגשה, ואז מגישים ומתענגים על כל ביס.

 

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים