הנהלה

מתכונים

מתכון לפשטידת ברוקולי

בבתים רבים, פשטידת ברוקולי הפכה למנה אהובה בזכות ההכנה הקלה ויכולתה לרצות גם את הבררנים ביותר. טעמה המנחם מבטיח שהיא תישאר מנה אהובה, שמביאה חמימות וסיפוק לכל שולחן.
פשטידת ברוקולי
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיבינוני
serving
מספר מנות1

לבצק:

  • 200 גרם קמח רגיל

  • 100 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות

  • 1/2 כפית מלח

  • 2-3 כפות מים קרים

למילוי:

  • 500 גרם פרחי ברוקולי

  • 1 כף שמן זית

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • 3 ביצים גדולות

  • 200 מ"ל שמנת

  • 100 גרם גבינת צ'דר, מגוררת

  • 100 גרם גבינת פטה, מפוררת

  • 1 כפית טימין, מיובש

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון

  • מלח ופלפל לפי הטעם

פשטידת ברוקולי

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח.

  • משלבים פנימה את החמאה, עד שמרקם התערובת מזכיר פירורי לחם (לא דקים מידי).

  • מוסיפים מים קרים עד שהבצק מתאחד, כף אחת בכל פעם.

  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במשך כ-30 דקות.

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח, ומרפדים תבנית עגולה בקוטר של 23 ס"מ.

  • עוטפים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנוא למשך כ-15 דקות. לאחר מכן מוציאים, מורידים את העטיפה ומחזירים לעוד 10 דקות, עד להזהבה קלה.

הכנת המילוי:

  • חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים במשך 3-4 דקות, ואז מסננים ומניחים בצד.

  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית.

  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, במשך כ-3-4 דקות.

  • מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד 1-2 דקות, עד שניתן להריח את השום.

  • בקערה גדולה טורפים את הביצים ומערבבים פנימה את השמנת, הצ'דר, הפטה, הטימין, אגוז המוסקט, המלח והפלפל.

  • מאחדים את הברוקולי עם תערובת הביצים והגבינה.

  • יוצקים את המילוי לתוך קרום הבצק שכבר נאפה.

  • אופים ב-180 מעלות במשך 30-35 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון של הפשטידה מזהיב.

  • מניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני שפורסים אותה.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים