הנהלה

מתכונים

מתכון לפשטידת פסטה

זה ממש לא סוד שכדאי לשלב בין פסטה וגבינות. כמה ממתכוני הפסטה הטובים והפופולריים ביותר משתמשים בשמנת וגבינות שונות, אבל לפעמים בא לכם לגוון ואתם מחפשים את הדרכים להוסיף "טוויסט" לאוכל שלכם.
פשטידת פסטה
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות4

לפסטה:

  • 300 גרם פסטה פנה או מקרוני

לרוטב:

  • 50 גרם חמאה ללא מלח

  • 50 גרם קמח רגיל

  • 500 מ"ל חלב

  • 200 גרם גבינת צ'דר, מגוררת

  • 100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 1 כפית אבקת חרדל (לא חובה)

רכיבים נוספים:

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • 1 קופסת עגבניות קצוצות (400 גרם)

  • 1 כפית אורגנו מיובש

  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה

  • 50 גרם פירורי לחם

פשטידת פסטה

אופן ההכנה

הכנת הפסטה:

  • מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים.

  • מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שכתובות על גבי האריזה, עד שמגיעים לדרגת אל-דנטה.

  • מסננים את הפסטה ומניחים אותה בצד.

הכנת הרוטב:

  • בסיר בינוני, ממיסים את החמאה על אש בינונית.

  • מכניסים את הקמח ומבשלים 1-2 דקות עד שהוא מזהיב קלות.

  • טורפים פנימה בהדרגה את החלב, מוודאים שלא יווצרו גושים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך, כ-5 דקות.

  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הגבינות עד שהן נמסות. מתבלים במלח, פלפל ואבקת חרדל אם משתמשים.

הכנת הפשטידה:

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות 

  • מערבבים בקערה גדולה את הפסטה המבושלת עם רוטב הגבינות. 

  • יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 23 ס"מ.

  • מפזרים את פירורי הלחם בצורה אחידה מלמעלה.

  • אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב ופריך.

  • מניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני שמגישים.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים