מתכון לפשטידת תירס וגבינות

המרכיבים
לרכישת המצרכיםמרכיבים:
גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
4 ביצים בגודל L
100 גרם מוצרלה מגוררת
70 גרם פטה או בולגרית
2 שיני שום כתושות
רבע כוס (60 מ״ל) שמן זית קרפור
2/3 כוס קמח לבן או כוסמין
כפית אבקת אפייה
חצי כפית פלפל שחור של קרפור
חצי כפית מלח
בצל קטן קצוץ דק
תירס מפחית שימורים גדולה, מסונן
לציפוי:
רבע כוס פירורי לחם
כף שמן זית של קרפור
כפית פטרוזיליה יבשה של קרפור

אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים את התבנית עם מעט שמן זית.
בקערה גדולה, טורפים את השמנת, הביצים, הגבינות, השום ושמן הזית.
מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, הפלפל והמלח ומערבבים לאיחוד.
מקפלים פנימה את הבצל והתירס. מוזגים את התערובת לתבנית.
בקערה קטנה מערבבים את פירורי הלחם עם שמן הזית ופטרוזיליה יבשה.
מפזרים את הפירורים מעל בלילת הפשטידה ואופים כ-40-50 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה ואפויה מבפנים.