הנהלה

מתכונים

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה

זו מנה מאוד מגוונת, כמובן שניתן להוסיף לה גבינות, בשרים (כמו פאי רועים) ולמעשה כל תוספת שאתם אוהבים ומתאימה לתפוחי אדמה. עם זאת, אנחנו ניצמד למתכון הקלאסי עם תפוחי אדמה ותבלינים, ונשאיר לכם את להתאים לפי הטעם וההעדפות שלכם.
פשטידת תפו"א
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיקל
serving
מספר מנות1

רכיבים:

לבצק:

  • 200 גרם קמח 

  • 100 גרם חמאה ללא מלח

  • 1/2 כפית מלח

  • 2-3 כפות מים קרים

למילוי:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק

  • 1 כף שמן זית

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • 200 מ"ל שמנת

  • 2 כפות טימין טרי, קצוץ

  • מלח ופלפל לפי הטעם

פשטידת תפו"א

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה, מוסיפים את החמאה לקבלת תערובת משולבת אך לא חלקה.

  • מוסיפים בכל פעם כוס אחת של מים קרים, עד שהבצק מתאחד.

  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 30 דקות.

  • מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח.

  • מרפדים תבנית בקוטר 23 ס"מ, אופים במשך 15 דקות עם כיסוי ו-10 דקות נוספות ללא כיסוי.

הכנת המילוי:

  • במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית.

  • מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך מספר דקות, עד שהם שקופים והריח מורגש.

  • מתחילים לסדר את הפשטידה בתבנית: שמים מחצית מתפוחי האדמה הפרוסים עד הבצק המוכן.

  • מפזרים על שכבת תפוחי האדמה מחצית מהבצל והשום, תימין ותבלינים נוספים שאוהבים, כולל מלח ופלפל.

  • חוזרים על הפעולה: שכבת תפוחי אדמה ושכבה של כל השאר.

  • מלמעלה, יוצקים את השמנת.

  • מכסים את הפשטידה בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות.

  • מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב ותפוחי האדמה רכים.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים