הנהלה

מתכונים

מתכון לפשטידת תרד

פשטידת תרד וגבינה היא מנה נצחית, שמחברת את הטעם האדמתי של התרד עם הטעם העשיר והקרמי של הגבינות. התוצאה: פשטידה בריאה שהיא גם מנחמת ומזינה.
פשטידת תרד
stopwatch
זמן הכנה60 דקות
chef
דרגת קושיבינוני
serving
מספר מנות1

רכיבים:

לבצק:

  • 200 גרם קמח רגיל

  • 100 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות

  • 1/2 כפית מלח

  • 2-3 כפות מים קרים

למילוי:

  • 500 גרם תרד טרי (או 400 גרם תרד קפוא, מופשר ומסונן)

  • 1 כף שמן זית

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • 200 גרם גבינת פטה, מגוררת

  • 150 גרם גבינת ריקוטה, מגוררת

  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

  • 2 ביצים גדולות, טרופות

  • 2 כפות שמיר טרי, קצוץ

  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה

  • מלח ופלפל לפי הטעם

פשטידת תרד

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.

  • מוסיפים את החמאה ומשלבים אותה עד לקבלת תערובת שמזכירה פירורי לחם.

  • מוסיפים בהדרגה מים קרים, כף אחת בכל פעם, עד שהבצק מתאחד.

  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30 דקות.

  • בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח, ומרפדים תבנית לפשטידה בקוטר 23 ס"מ.

  • אופים את הבצק במשך 15 דקות עם נייר כסף, ואז מסירים את נייר הכסף ומחזירים לאפייה של עוד 10 דקות, עד למראה של הזהבה קלה.

הכנת המילוי:

  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית.

  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף, כ-3-4 דקות.

  • מכניסים את השום למשך עוד 1-2 דקות.

  • מוסיפים את התרד הטרי, ומבשלים עד שהוא חסר נוזלים. אם משתמשים בתרד קפוא, יש לוודא שהוא מרוקן מנוזלים היטב לפני ההוספה. מסירים מהאש ומצננים מעט.

  • בקערה גדולה מערבבים את הפטה, הריקוטה, הפרמזן, הביצים הטרופות, השמיר והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל.

  • מוסיפים את תערובת התרד לתערובת הגבינות ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה.

  • יוצקים את המילוי לתוך הבצק האפוי מראש.

  • אופים בחום של 180 מעלות במשך 30-35 דקות, או עד שהמילוי מתייצב וחלקו העליון מזהיב.

  • מניחים לפשטידה להתקרר מעט.

עגלת קניות
לרכישת המצרכים

מתכונים מעניינים נוספים